McGrady gondolt egyet, majd öt perc alatt eldöntötte a meccset

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2006.01.24. 12:08
Címkék
Idegenben ismét Tracy McGrady vezetésével diadalmaskodott a Houston Rockets csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 82. játéknapján a Milwaukee Bucks ellen. Carmelo Anthony a Denver Nuggets fiatal sztárja, remek teljesítménnyel rukkolt elő a Toronto Raptors elleni mérkőzésen, ugyanis harminchét pontjával győzelemre vezette csapatát, és ráadásul mezőnyből 81,25 százalékkal dobott.
Tracy McGrady (jobbra) ismét a Rockets legjobbja volt, ezúttal negyvenegy pontig jutott
Reuters
Tracy McGrady (jobbra) ismét a Rockets legjobbja volt, ezúttal negyvenegy pontig jutott
Tracy McGrady (jobbra) ismét a Rockets legjobbja volt, ezúttal negyvenegy pontig jutott
Reuters
Tracy McGrady (jobbra) ismét a Rockets legjobbja volt, ezúttal negyvenegy pontig jutott
Tracy McGrady-nek idegenben megy a játék igazán, ugyanis 30,7 a tizennyolc idegenbeli mérkőzésen a pontátlaga, ellenben a hazai meccseken "csupán" 19.1.

A 26 éves klasszis ezúttal is fantasztikus teljesítményt nyújtott, amit nem csak a negyvenegy pontja bizonyít, hanem az is , hogy a Rockets előnye a vége előtt kevesebb mint tizenegy perccel egy pontra csökkent Andrew Bogut kosara után, így a Huston csupán 76-75-re vezetett, ami elég soványka előny ahhoz képest, hogy korábban már húsz pont is volt a texasiak fórja.

Ekkor azonban jött "T-Mac" és mintegy öt perc alatt egymaga tizennégy pontot dobva 90-75-re módosította az eredményt, és megnyerte a mérkőzést a Rocketsnek.

Mióta McGrady visszatért megy a houstoniak szekere, ugyanis Chicago ellen nyertek, a tavalyi döntős Detroittól mindössze két ponttal kaptak ki és ezúttal is diadalmaskodtak. T-Mac ezen a három találkozón összesen 119 (35, 43, 41) pontot jegyzett.

Még fel sem ocsúdhatott a Toronto Raptors a tegnapi Kobe Bryant okozta sokkból, ezúttal a Denver Nuggets és Carmelo Anthony kiváló egyéni teljesítménye rázhatta meg a kanadaiakat.

Nem az a harminchét pont a kiemelkedő Anthony teljesítményében, hiszen jutott ő már eddig, ami a pontok számát illeti, azonban ami páratlan az eddigi pályafutásában, az pedig az, hogy tizenhat mezőnykísérletből tizenháromszor a gyűrűbe talált, ami 81,25%-os teljesítményt jelent.

A fiatal játékos előző rekordja hetvenöt százalék volt, amit tavaly áprilisi Golden State Warriors elleni mérkőzésen produkált, amikor tizenhat próbálkozásból tizenkétszer volt eredményes.

A Denvernek egyébiránt ez volt sorozatban a hatodik győzelme.
NBA, alapszakasz, 82. játéknap
Milwaukee Bucks-Houston Rockets 80-97
Atlanta Hawks-Indiana Pacers 104-94
Boston Celtics-New Orleans Hornets 91-78
Utah Jazz-New Jersey Nets 89-78
Denver Nuggets-Toronto Raptors 107-101
Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 93-96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik