Trummer újra Körmenden

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2005.08.16. 23:52
Címkék
Alaposan nekiláttak a játékoskeret megerősítésének a háromszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes Marc-Körmend gárdájánál, ugyanis Mujanovics Samir után Trummer Rudolfot is sikerült visszacsalogatniuk a piros-feketéknek. A 27 esztendős, őskörmendi bedobó egyéves debreceni vendégjáték után tért vissza a Rába partjára, és kötött egy idényre szóló szerződést.
A vasi klub vezetői úgy gondolták, ha lúd, legyen kövér, és a korábban a magyar válogatottban is megforduló Trummer mellett a lengyel nemzeti csapat egyik centerét, Miroslaw Lopatkát is megszerezték. A 28 esztendős, 213 centiméter magas középjátékos a KS Túrow gárdájából érkezik Körmendre, korábban szerepelt már a belga Antwerp és a francia Strasbourg együttesében is. A vasiaknak külön öröm, hogy orosz és belga gárdák elől sikerült megkaparintaniuk a centert, akit a Pécsre távozó Grebenár Péter helyére szemeltek ki.

Fodor Sándor ügyvezető elmondása szerint korábban tárgyaltak két másik körmendi kötődésű játékossal is, de sem Fodor Gergellyel, sem pedig Gráczer Zsolttal nem tudtak közös nevezőre jutni. Apropó, Fodor Sándor. A Körmend gárdáját üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosi köre eredménytelennek minősítette az ügyvezetői posztra kiírt pályázatot, és 2005. december 31-ig újfent Fodort kérte fel az állás betöltésére. A régi-új ügyvezető a klub sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ősszel kezdődő bajnokságban ismét a nyolc közé jutást tűzik ki a csapat elé, és nagyon remélik, hogy a gárda ezúttal eleget is tesz az elvárásoknak. Már csak azért is, mert a 2005-2006-os szezonban jubilál az egylet: zsinórban harmincadszor vág neki az élvonalbeli pontvadászatnak. A célok elérésének érdekében legalább még egy légióst szeretnének igazolni, mégpedig egy olyan külföldi irányítót, akitől a kettes poszt sem idegen. Persze fogas kérdés, hogy a klub tervezett 80-90 millió forintos költségvetése lehetővé teszi-e majd a felsőházba kerülést. A Marc Cipőértékesítő Kft. mindenesetre továbbra is a klub mögött áll, így továbbra is Marc-Körmend néven szerepel majd a piros-fekete gárda.

A sajtótájékoztatón részt vett Bebes István polgármester is. A vasi kisváros első embere arról számolt be, hogy rövidesen befejeződik a Somogyi Béla Általános iskola tornatermének felújítása, így Sabáli Balázs együttese novemberben már megszépült, jóval komfortosabbá váló létesítményben fogadhatja soros ellenfeleit. A körmendiek 240-270 millió forintot áldoztak arra, hogy rendbe tegyék a kosarasok otthonát, valamint a közelében lévő uszodát.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik