Csodát tett a Kaposvár a favorit otthonában

MEDGYESY FERENCMEDGYESY FERENC
Vágólapra másolva!
2005.05.11. 23:41
Címkék
Harmadik mérkőzés
ATOMERÔMÛ SE - KAPOSVÁRI KK 75-76
(24-22, 15-20, 18-17, 18-17)
Paks, 800 néző. V: Vígh, Ádám
ATOMERÔMÛ: Mészáros 7, MONROE 17, Smith 7, Mélicie 2, CZIGLER 17. Cs: Sitku 2, Kiss Zs., PAVLÍK 16/6, Ridl 7/3. Edző: Zsoldos András
KAPOSVÁR: STRNAD 15/6, Moseley 11/3, DÉNES 11/3, Kunc 12/3, Trepák 3. Cs: Primc, Szőke 9, Filipovics, WYLIE 15. Edző: Kmézics Zorán
Az eredmény alakulása. 3. p.: 5-6. 8. p.: 16-22. 13. p.: 29-29. 16. p.: 31-36. 22. p.: 41-47. 27. p.: 48-54. 33. p.: 62-63. 39. p.: 74-75
Kipontozódott: Czigler (39. p.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvár javára

Kicsit tanácstalanul, kapkodva játszott az Atomerőmű az első tíz perc túlnyomó részében, míg a vendégek nyugodtan járatták a labdát, nem idegeskedtek. Vezettek is szinte végig, úgy, hogy a triplát dobó Kunc és Dénes húzta leginkább a szekerüket, majd a rövid szusszanás után Strnad vette át a főszerepet, jó másfél perc alatt elért hét pontjával növelte előnyét a Kaposvár.

A hazaiaknál hiába volt a sok csere, az időkérés, nem sikerült semmi, ráadásul több labdát is eladtak a paksiak, ezeket pedig kegyetlenül kihasználták a somogyiak. Aztán Ridl beállásával úgy tűnt, megmozdult valami az ASE játékában: a horvát légiós a 17. perc elején előbb egy triplával zárkóztatta fel csapatát, majd kicsivel később esett újabb találata már 36-36-ot eredményezett. A piros-kék szurkolók által várt fordulat azonban ismét elmaradt, helyette újra magasba csaptak az indulatok, a játékvezető kettős ténykedése ellen hosszú percekig tüntetett a lelátó népe.

Dénes Gábor (11) sokat tett a bombameglepetésért: 11 pontot rámolt be a paksiak kosarába
Dénes Gábor (11) sokat tett a bombameglepetésért: 11 pontot rámolt be a paksiak kosarába
Dénes Gábor (11) sokat tett a bombameglepetésért: 11 pontot rámolt be a paksiak kosarába
Sok örömük a folytatásban sem volt a paksi híveknek, mert nemhogy csökkent volna kedvenceik hátránya, inkább gyarapodott. Mészárosék siettették a játékot, ez azonban újabb és újabb hibákat szült, sem közelről, sem távolról nem sikerültek a dobásaik, sőt a büntetők pontra váltása is akadozott. A kaposváriak roppant agresszív védekezésből indultak támadásba, és náluk szinte mindig volt valaki, aki elvállalta és értékesítette is az adódó lehetőségeket.

A záró negyedben hosszú percekig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy ponttal: a kiélezett küzdelemben a Wylie vezérelte KKK mindannyiszor válaszolni tudott a kupagyőztes találataira, az utolsó játékrészben szinte egyedül tartotta versenyben csapatát a veterán amerikai. Egy perc húsz másodperc volt hátra, amikor Dénes is begyötört egy duplát, és ezzel ebben a periódusban először hárompontnyira nőtt a vendégelőny, hogy aztán jóval az utolsó percen belül újra egál, 75-75 legyen az állás. Majd tizenöt másodperccel a vége előtt Strnad értékesített egy büntetőt, és a hátralévő időben már nem tudott betalálni, egyszersmind fordítani az Atom, ami azt jelentette, hogy odalett a hazaiak veretlensége, no meg hogy óriási meglepetésre a Kaposvár folytathatja kedvezőbb helyzetből a párharcot.

Mi döntött a vendégek javára?
Zsoldos András, a hazaiak edzője: - Gyengék voltunk ezen a mecscsen, semmi sem sikerült, ráadásul megint idegenben játszottunk. Kritikán aluli volt a játékvezetés.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik