Kálmán László megint csak hozta az átlagát

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2004.11.29. 22:22
Címkék
A Falco-PVSK mérkőzés záró perceiben felállva ünnepelték kedvenceik váratlan, de annál megérdemeltebb sikerét a szombathelyi szurkolók.
Nem csoda, hogy jóval a lefújás után, még este tíz óra körül is telt házat regisztrálhattak a Sugár úti sportcsarnok büféjében. A drukkerek majd az egekig magasztalták az egyre inkább régi önmagára emlékeztető Pankárt, a szinte napok alatt remekül beilleszkedő Reedet, avagy éppen a roppant hasznosan pattogtató Feiglt. A meccsen 34 pontot hintő, parádézó Kálmánról viszont találóan csak annyit jegyeztek meg a fanatikusok, hogy Lacika hozta az átlagát.
- Jól van ez így? - érdeklődtünk a válogatott irányítótól.
- Hát abból a szempontból sokkal jobb így, mintha olyan ritkán jutnék csak harminc pont fölé, hogy arról hetekig kellene beszélni - kezdte mosolyogva a Falco játékmestere. - Komolyra fordítva a szót, nagyon érdekes meccs volt a PVSK elleni. Az első félidőben remekül védekeztek a mecsek-aljaiak, látszott, hogy nagyon jól ismerik a figuráinkat. A nagyszünet után aztán szerencsére sikerült megbontanunk a védekezésüket, és akkor már nekem is több lehetőségem nyílt arra, hogy megszórjam magam.
- A derbi előtt harmincnégy pontos átlaggal vezette a mesterlövészek listáját, míg a második helyen a meccsenként harminckét egységig jutó pécsi Richardson állt. Jelentett ez önnek valami plusz motivációt?
- Minden mérkőzésnek úgy futok neki, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. És ez most nem arra vonatkozik, hogy minél több pontot termeljek, hanem inkább arra, hogy a játékommal hozzásegítsem a Falcót a győzelemhez. Ettől függetlenül persze tudtam, hogy Richardson áll mögöttem, és nem tagadom, örültem is annak, hogy istenigazából akkor kaptam el remek szériát, amikor a találkozó vége felé éppen a tengerentúli fiú fogott.
- Az előző idényben kevesebb, mint huszonötös átlaggal lett pontkirály. Ezek szerint most magasabbra helyezte a mércét?
- Hát hogyne! De ezt nehogy komolyan vegye! Egy- szerűen arról van szó, hogy még mindig úgy vágok neki egy újabb szezonnak, hogy fejlődni szeretnék. Ha ez dobott pontokban nyilvánul meg, úgy is jó, de akkor sem lennék elkeseredve, ha a csapattársaimat sikerülne egyre több és több gólpasszal kiszolgálnom.
- Végezetül: ugye teljesen felépült a Kecskemét ellen szerzett sérüléséből? Azért gondoljuk, hogy így van, mert visszatérése óta az Eger és a Pécs ellen is harminc pont feletti produkcióval rukkolt ki…
- A csudákat épültem fel teljesen. Most is fáj a jobb vállam. Nem is tudom a karomat teljesen felemelni. De hát ha így is megy, akkor nem kesergek: nem olyan rossz az a harmincnégyes átlag. ---- G ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik