Hejková nem büntet

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 21:43
Címkék
Valósággal kiütötte a női kosárlabda bajnoki elődöntő első mérkőzésén a Szolnok az Orsi csapatát. A két alakulat pár nappal korábban nagy csatát vívott, s remek meccset játszott Szegeden a Magyar Kupa döntőjében.
Szerdán a Szolnok lehengerlő, az Orsi pedig lehangoló volt. Az utóbbi együttes néhány nap alatt történő, elképesztő visszaeséséről faggattuk a soproniak szakvezetőjét, Natália Hejkovát.

– Mi történt a csapatával vasárnaptól szerdáig?
– Hosszú ideje edzősködöm már, és tudom, hogy minden csapat életében vannak olyan napok, amikor szinte semmi sem sikerül. A szerdai ilyen volt a számunkra. Sokkal jobbra, sőt, titkon talán győzelemre is számítottam a kupadöntő után, amelyen jól teljesítettek a lányok. A súlyos vereség elsősorban kulcsembereink gyenge játékával magyarázható. Ami a fiatalokat illeti, ők általában úgy játszanak, ahogy a tapasztaltabb kosarasok. Ezúttal nem volt zászlóvivője, vezéregyénisége a csapatnak. Nincs mit szépíteni, mind védekezésben, mind támadásban csődöt mondtunk.
– Az elmúlt több mint egy hetet Soprontól távol, egymással összezárva töltötték a játékosai. Ennek szerepe lehetett a súlyos vereségben?
– Úgy látszik, mentálisan visszaütött az otthontól való hosszú távollét, a több mint egyhetes összezártság.
– Tervez-e valamilyen szankciót a kiábrándító játék miatt?
– Nem hiszem, hogy sok értelme lenne ennek most, hogy nyakunkon a következő meccs. Arra koncentrálunk, azt mindenképp hozni kell.
– A Szolnok egy hét alatt háromszor verte meg együttesét. Lát ezek után még esélyt a döntőbe jutásra?
– Nem adjuk fel. Hazajöttek a lányok, feltöltődnek, és biztosan jobban érzik majd magukat. Pár nap alatt nem tudunk és nem is akarunk nagy varázslatokat bemutatni. Természetesen megbeszéljük a történteket, de nem akarjuk túlragozni, hanem továbbra is a saját játékunkat szeretnénk játszani. Ezt a csatát ugyan elvesztettük, de a háborúnak még nincs vége!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik