Videó: A morállal nincs gond, de nehéz a helyzetünk - Mocsai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.13. 21:51
A magyar férfi kézilabda-válogatott igyekezett hamar lezárni magában a spanyolok elleni csatát a kézilabda Eb-n. A tanúságokat levonva Mocsai Lajos elmondta, morálisan nincs gond a csapatnál, de rendkívül nehéz a helyet a sérülések miatt. A szövetségi kapitány szerint Izland robusztus, gyors játékot játszik, Ancsin Gábor szerint pedig hasonló erősségű, mint Spanyolország. A 18 órakor kezdődő, Izland elleni találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

„Szorosabb meccsre számítottam, néhány alkalommal támadásban és védekezésben is tanácstalanok voltunk – utalt a spanyoloktól elszenvedett vereségre Nagy László. – Az erős fizikumú beállójukat, ami egyébként is jellemző a játékukra, ritkán tudtunk hatástalanítani. Ez nemcsak a spanyolokéra, hanem mai ellenfelünkére, Izland stílusára is jellemző. Ezért játékban körülbelül hasonló lesz a mai találkozó is a vasárnapihoz. Az izlandiak szintén előszeretettel foglalkoztatják beállójukat, de az átlövőikben ugyancsak jelentős potenciál van, őket kell megfékeznünk. Mocsai Lajos elmondása szerint a mai taktikánk az lesz, hogy támadásban próbáljuk meg átjátszani az izlandi falat. Kíváncsian várom, és nagyon szurkolok a srácoknak. Fontos szerepe lesz az eladott labdáknak, hiszen ebből az ellenfél a mai, gyors kézilabdában könyörtelenül visszatámad. Ha ezt el tudjuk kerülni, kiegyenlített meccset játszhatunk. Az Európa-bajnokság előtti elvárás a nyolc közé jutás volt, a csoportban az erőviszonyok ismeretében a norvégok legyőzése tűnik a legvalószínűbbnek, ellenük tehetünk fel mindent a győzelemre. Ők viszont pontosan hasonlóban gondolkodnak, a továbbjutást illetően leginkább ebben reménykedhetnek, ezért nagy csatára, igazi ki-ki meccsre van kilátás holnapután is. Én azonban bízom a társaságban, hogy a játékosok küzdenek majd egymásért, a sikerességhez viszont elengedhetetlen lesz, hogy mindenki tisztában legyen a feladatával.”

A Tippmixprónál Izland esélyesebbnek számít a magyaroknál, az odsszok szerint a mieink győzelme, ha nem is lenne csoda, bravúr lenne.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (Herning)

Macedónia–Csehország 18.15 (Tv: Sport2)
Ausztria–Dánia 20.30
B-CSOPORT (Aalborg)
MAGYARORSZÁG–Izland 18.00 (Tv: m1, élőben az NSO-n)
Norvégia–Spanyolország 20.15 (Tv: Sport2)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ausztria 1 1 30–20 +10 2
2. Dánia 1 1 29–21 +8 2
3. Macedónia 1 1 21–29 –8 0
4. Csehország 1 1 20–30 –10 0
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 1 1 34–27 +7 2
2. Izland 1 1 31–26 +5 2
3. Norvégia 1 1 26–31 –5 0
4. MAGYARORSZÁG 1 1 27–34 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik