Nagy László sok trófeát nyerne csapatkapitányként

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 17:22
null
Nagy László az idén is BL-döntőbe jutna a Barcával<br />(Fotó: eurohandball.com)
A Barcelona férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája A-csoportjában jelenleg csak a 3. helyen áll, ám a katalán gárda továbbjutása szinte biztosra vehető, ezt követően pedig Nagy Lászlóék meg sem állnának a végső győzelemig. A Barca csapatkapitánya az európai szövetség honlapjának adott interjút.

– David Barrufet visszavonulása után ön lett a Barcelona új csapatkapitánya. Mit jelent ez önnek?
– Óriási büszkeséggel tölt el, nagyon fontos a számomra. Az, hogy az edző és a csapattársaim választása rám esett, nagy felelősséggel is jár. A belém vetett bizalmuk azonban sokat számít. A Barrufettel töltött hosszú évek után mindenesetre furcsa hallani, ahogy az emberek mint a Barcelona csapatkapitányáról beszélnek rólam.

– Mi a dolga kapitányként?
– A pályán kívül sok eseményen kell képviselnem nagyszerű kézilabdacsapatunkat. Szerencsére nagyon összetartó társaság a miénk, ami megkönnyíti a dolgomat. Reményeim szerint még sok trófeát emelhetek a magasba csapatkapitányként.

– Milyen volt újra Bajnokok Ligája-mérkőzést játszani a hosszú szünet után?
– A Löwen ellen rendkívül motiváltak voltunk. A mannheimi döntetlenünk után a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy a legjobb 16 közé jussunk, de ehhez elég egy pontot szereznünk a hátralévő két csoportmeccsünkön. Csapatként erősnek kell lennünk, mivel a következő három hónap sorsdöntő lesz a különböző címek szempontjából. A mostani idényben szeretnénk az összes fontos trófeát begyűjteni, mivel ez már rég sikerült nekünk.

– A tavalyi BL-döntő elvesztése ösztönzi a csapatot valamilyen módon?
– Biztos vagyok benne. Mindannyian emlékszünk rá, hogy az utolsó negyedórában buktuk el a döntőt (a Kiel ellen – a szerk.), ami nagyon rossz emlék számunkra. A négyes döntő résztvevői akarunk lenni, és ismét szeretnénk bejutni a fináléba.

– Mik a rövidebb távú célkitűzések?
– Megpróbálunk a csoportunkban egy helyet előrébb lépni, vagy akár megnyerni a hatosunkat a többi csapat segítségével. Jelenleg elég jó formában vagyunk, és bár a Kiel és a Löwen is a miénkhez hasonló szintet képvisel, reménykedünk a csoportelsőségben.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kiel (német) 8 5 2 1 247–123 12
2. Löwen (német) 8
4 3 1 251–233
11
3. Barcelona (spanyol) 8 3 3 2 259–240
9
4. Celje (szlovén) 8 3 5 246–259 6
5. Chambéry (francia) 8 3 5 207–242 6
6. Kielce (lengyel) 8 1 2 5 222–235 4
9. FORDULÓ
Löwen–Kielce
Barcelona–Chambéry
Kiel–Celje
10. FORDULÓ
Chambéry–Löwen
Celje–Barcelona
Kielce–Kiel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik