Az ezt rögzítő dokumentumot szerdán délelőtt látta el kézjegyével Marczinka Zoltán, az MKSZ sportigazgatója és Bódis József, a PTE rektora a baranyai megyeszékhelyen – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyetem egészségtudományi és a természettudományi karainak szerepvállalásával, szakmai – köztük tanári, edzői, sport és rekreációszervezői, sportmenedzseri, valamint sporttudományos – felkészítő tevékenysége révén szolgálja majd a sportág fejlesztését, valamint a sportszakember-képzést.     

A megállapodás többek között kiterjed a Nemzetközi Edzőképző Központ szakmai munkájának közös fejlesztésére, a sportszakember-képzés, valamint a tanár- és edzőképzés szakmai anyagainak, tankönyveinek korszerűsítésére, a kézilabdázás sporttudományos hátterének erősítésére.     

A szövetség a szeptemberben kezdődő tanévtől „komoly szaktekintélyekkel” – edzőkkel és korábbi válogatott játékosokkal – segíti a PTE-n folyó edzőképzés gyakorlati részét – áll az összefoglalóban.     

Kitértek arra is, hogy a felek kiemelten foglalkoznak majd a kézilabda sajátos versenyformáinak (szivacskézilabdázás, strandkézilabdázás, utcai kézilabdázás, kerekesszékes kézilabdázás, csörgőlabda) népszerűsítésével.

Az MKSZ lehetőséget teremt a PTE hallgatóinak szakmai gyakorlatok végzésére, valamint a részvételre a magyarországi rendezésű nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában – írták, hozzátéve, hogy az egyetem pedig felajánlotta a szövetségnek sportcsarnokainak, kollégiumainak használatát szakmai táborokra, edzői továbbképzésekre.