Kézi NB I: a BL-csapataink visszatérítést kapnak légiós fronton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 18:45
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy a Bajnokok Ligájában induló férfi és női sportszervezetek részére a külföldi állampolgárságú játékosok létszámára meghatározott kvóta feletti sportolók miatt fizetett utánpótlás versenyeztetési díjat a 2016–2017-es szezonban, ezen sportszervezetek költségeinek csökkentése, és a sportszervezetek versenyképesebbé tétele érdekében visszatéríti – olvasható az MKSZ honlapjára feltöltött határozatban.

Mint ismert, az elnökség korábban úgy döntött, az NB I-ben a 2016–2017-es szezonban a nőknél legfeljebb négy, a férfiaknál legfeljebb öt külföldi kézilabdázó játékengedélye váltható ki a szezonra csapatonként az eddigi szabályozás szerint. Minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása kézilabdázónként 3 millió forint térítés mellett lehetséges. az elnökség korábban úgy döntött, az NB I-ben a 2016–2017-es szezonban a nőknél legfeljebb négy, a férfiaknál legfeljebb öt külföldi kézilabdázó játékengedélye váltható ki a szezonra csapatonként az eddigi szabályozás szerint. Minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása kézilabdázónként 3 millió forint térítés mellett lehetséges.

Már ekkor felmerült, hogy a BL-csapatok kompenzációt kaphatnak: „Mivel a szövetségnek nem célja, hogy a Bajnokok Ligája-szereplő csapatok hátrányt szenvedjenek az európai riválisokkal szemben, szeptemberig kidolgozza számukra valamiféle kompenzáció lehetőségét" – mondta korábban Novák András főtitkár a Nemzeti Sportnak.

Mindez tehát visszatérítés formájában fog megvalósulni a legerősebb kupasorozatban érdekelt (a férfiaknál a Veszprém és a Szeged, a nőknél a Győr és a Ferencváros) csapataink esetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik