Kézi: elképesztő kálvária után helyén az átlövő? Kieli folytatás!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 14:51
Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának BL-elődöntős ellenfele, a német bajnok THW Kiel bejelentette, hogy a nyártól szerződtette a TuS N-Lübbecke balátlövőjét, Christian Dissingert.

„Meggyőződésem, hogy nálunk kiteljesedik a benne rejlő lehetőség, és nagy hasznunkra lesz” – mondta Alfred Gíslason, a „zebrák” vezetőedzője a 202 centiméter magas, 23 éves átlövőről, aki fiatal kora ellenére kivételesen viszontagságos időszakon van túl.

A Friesenheimnél nevelkedő Dissingert néhány éve az egyik legnagyobb német tehetségnek tartották – a 2011-es vb-győztes juniorcsapat vezére volt –, ám kibontakozásához rögös út vezetett, miután 2011 végétől a sors alaposan próbára tette. Már a svájci Kadetten Schaffhausen játékosaként elszakadt a térdszalagja, így szinte egy teljes idényt kihagyott, 351(!) napot kellett várnia az újbóli pályára lépésre. Ehhez képest valóságos csoda volt, hogy visszatérése után csapata egyik legjobb góllövője lett, rendre kimagaslót nyújtott, majd bemutatkozott a válogatottban is.

Remeklésére 2013-ban Svájcon kívül is felfigyeltek, ám hiába írt alá az Atlético Madridhoz (Ciudad Real), a klubban – annak megszűnése miatt – sohasem léphetett pályára, ráadásul újabb súlyos térdsérülést szenvedett, így majdnem egy évre csapat nélkül maradt. 2014 áprilisában a Lübbecke adott neki egy újabb esélyt, amit megragadott: két hónapos munkájával kétéves szerződést harcolt ki magának, azóta állandósult jó formáját pedig bizonyítja, hogy kontraktusát a Kiel ajánlata miatt ki sem tölti.

A bajnokságban 27 mérkőzésen 71 gólnál tartó átlövő két esztendőre írt alá a Bundesliga-éllovashoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik