Férfi kézi: Veszprémben a bérletesek kompenzációján dolgoznak

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.12. 16:56
null
Veszprémben is megállapodtak a költségcsökkentő lépésekről (Fotó: Szabó Miklós)
Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában jelentette be, hogy a klub keresi a megoldást bérletesei kompenzálására, a játékosmenedzsereknek járó kifizetéseket pedig befagyasztották, ahogy az idény végi prémiumokat is elvesztik a klub kézilabdázói a koronavírus-helyzet és a bajnokság törlése miatt.

 

A Sport TV hivatalos honlapja feleleveníti, hogy Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke egy hete arról beszélt, nem volt könnyű megállapodniuk a játékosokkal a fizetéscsökkentésről. A felek Szegeden végül 25 százalékos megvonásról egyeztek meg.

A Veszprém végül hasonlóan járt el, vagyis a játékosok egységesen 25 százalékkal alacsonyabb fizetést kapnak majd, és az euró árfolyamát fixen 330 forintban határozták meg. Csík Zoltán hozzátette, az első pillanattól az egységes megegyezésre törekedtek, az, hogy egyesével állapodtak meg sportolóikkal, csupán kommunikációs zavar volt. A klubvezető arról is beszélt, más költséghatékonysági intézkedéseket is bevezetnek.

„Például a menedzseri díjak a fizetésekhez vannak igazítva. Írtam az összes menedzsernek egy nagyon kedves, de roppant egyértelmű levelet, hogy nem fizetek semmilyen menedzseri díjat. Ezt a sort én kivettem az Excel-táblámból. De ugyanígy a játékosok is kivették a saját sorukat, hogy nem lesz magyar bajnoki cím után járó premizálás” – mondta Csík.

A vezérigazgató bejelentette, dolgoznak azon, hogy valahogy kompenzálni tudják a bérleteseiket.

„Mindent megpróbálunk, mert nyilván méltánytalan a helyzet. Én tudom, hogy van olyan nyugdíjas, aki az utolsókat kuporgatja össze, hogy el tudjon jönni és meg tudjon venni egy bérletet. Ez a szociális érzékenység nem veszett ki belőlünk, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Csík Zoltán úgy véli, a közös edzéseket illetően a kézilabda nehezebb helyzetben van, mint a labdarúgás.

A kézilabdát kézzel játsszák, egészen komoly kontaktsport, és míg a focisták elpasszolgatnak, meg nem találkoznak, meg nem mennek oda ütközni, azért a kézilabdázókra ez nem nagyon jellemző. Hogyan lehet azt megoldani, hogy úgy eddzen valaki, hogy ne kerüljön másfél méter közelségbe, például egy védőjátékos a beállóshoz?” – tette fel a költői kérdést.

Az EHF április 24-én jelenti be a nemzetközi kupákkal kapcsolatos terveit. A Telekom Veszprém csoportja második helyén végzett, és a Wisla Plock ellen játszana nyolcaddöntőt. Annak megnyerése esetén a Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje párharc győztesével mérkőzne a négyes döntőbe jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik