Férfi kézi-vb: a szegedi klasszis a tv-ben sem bírja nézni a svédek meccseit

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 13:56
Két nagy visszatérője már van a jelenleg is zajló dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon a mieinkkel azonos csoportban szereplő svéd válogatottnak: Kim Andersson két és fél, Kim Ekdahl Du Rietz pedig öt év után öltötte újra magára a válogatott szerelést. Könnyen lehet azonban, hogy egy másik klasszist, a Mol-Pick Szegedben kiváló formát mutató Jonas Källmant is láthatjuk még a svéd nemzeti csapatban játszani.

Källman 2017 augusztusában mondta le a válogatottságot, mert több időt szeretett volna a családjával tölteni. A 37 éves balszélső korábban a csapatkapitányi karszalagot is viselte a nemzeti csapatban, amelyen 222 mérkőzésen lépett pályára, és 646 gólt lőtt. 2017 augusztusában mondta le a válogatottságot, mert több időt szeretett volna a családjával tölteni. A 37 éves balszélső korábban a csapatkapitányi karszalagot is viselte a nemzeti csapatban, amelyen 222 mérkőzésen lépett pályára, és 646 gólt lőtt.

A Szeged játékosa kiváló szezont fut a magyar csapattal, és saját elmondása szerint is nagyon jó erőben érzi magát.

Eddig nagyon jól megy nekem a szezonban, a testem is jól bírja a gyűrődést, pedig sokat játszom. Szeretnék olyan sokáig játszani, ameddig csak lehetséges már ha a klubom is így akarja” – mondta az Aftonbladetnek Källman, akinek 2020-ig van szerződése a Tisza-parti csapattal, tehát visszatérése esetén akár még a tokiói olimpia is beleférhetne neki.

Soha ne mond, hogy soha, ezt már megtanultam az életben, de az olimpia még nagyon messze van. Az biztos, hogy a kisebbik fiam már kétéves, a nagyobbik pedig öt, így a feleségemmel kicsit könnyebb a dolgunk. Egyelőre próbálok minél kevesebb meccset megnézni a vébéből, mert nem könnyű kívülről figyelni a csapatot. Talán a svéd–magyart majd megnézem, de ahogy mondtam, ha jobban követném a válogatottat, csak nehezebb lenne nekem.”

Arra a kérdésre, hogy kit tart a torna esélyesének, a hazai pályán szereplő dánokat említette. „Ha kontrollálni tudják az érzelmeiket, és azt játsszák, amit tudnak, szerintem megnyerhetik a vébét. Ha megnézzük a svéd csapatot, nekünk is ott kellene lennünk a legjobb négy között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik