Férfi kézi EHF-kupa: Ha így folytatjuk, akkor… – Csoknyai

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 21:17
A Balatonfüred Füchse Berlin elleni csütörtöki botlása dacára sem volt túlságosan szomorú Csoknyai István edző, aki azt mondta, több biztató jelet látott fiatal tehetségekkel telezsúfolt együttese játékában.

„Tudtuk, hogy kevesebb az esélyünk, mint a német topcsapatnak, de úgy léptünk pályára, hogy mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény eléréséért – mondta Csoknyai a Veszprém Arénában elszenvedett 29–24-es vereség részletesebb értékelésekor. – A rutinosabb, két komplett sorral felálló berliniekkel szemben akkor érhettünk volna el szorosabb eredményt, ha a sérült Szita Zoltán és Zdolik Bence is játszik. Nélkülük is sokáig kiválóan tartottuk magunkat, többször volt egyenlő az állás, és csak a második félidőben lépett el a Berlin. Ekkor sorra követtük el az addig elkerült hibákat, és már Fazekas Nándor kapusbravúrjai, valamint a kiváló formában játszó Máthé Dominik góljai sem segítettek. A hajrában mégis faragtunk a hátrányunkból, és a játékunk összképe igen biztató. Kezdünk hozzászokni az európai kupa magasabb hőfokú és nagyobb iramú meccseihez. Ha így folytatjuk, akkor a harmadik fordulóban akár meglepetést is szerezhetünk a Saint-Raphaël ellen, amely legutóbb a Berlin ellenfele volt a döntőben.”„Tudtuk, hogy kevesebb az esélyünk, mint a német topcsapatnak, de úgy léptünk pályára, hogy mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény eléréséért – mondta Csoknyai a Veszprém Arénában elszenvedett 29–24-es vereség részletesebb értékelésekor. – A rutinosabb, két komplett sorral felálló berliniekkel szemben akkor érhettünk volna el szorosabb eredményt, ha a sérült Szita Zoltán és Zdolik Bence is játszik. Nélkülük is sokáig kiválóan tartottuk magunkat, többször volt egyenlő az állás, és csak a második félidőben lépett el a Berlin. Ekkor sorra követtük el az addig elkerült hibákat, és már Fazekas Nándor kapusbravúrjai, valamint a kiváló formában játszó Máthé Dominik góljai sem segítettek. A hajrában mégis faragtunk a hátrányunkból, és a játékunk összképe igen biztató. Kezdünk hozzászokni az európai kupa magasabb hőfokú és nagyobb iramú meccseihez. Ha így folytatjuk, akkor a harmadik fordulóban akár meglepetést is szerezhetünk a Saint-Raphaël ellen, amely legutóbb a Berlin ellenfele volt a döntőben.”

A mérkőzés legjobbja, Máthé Dominik arról beszélt, hogy a Füred fiatal kézilabdázóinak, köztük neki is, temérdek tanulsággal szolgálnak az európai kupatalálkozók, amelyeken jelentősen gyarapodnak a tapasztalatai.

„Nem lehet egymáshoz hasonlítani a bajnoki és az EHF-kupa-meccseket, mert a nemzetközi kategóriában nagyobb az iram, magasabb a színvonal és nagyobb a tét – mondta a válogatott 19 éves jobbátlövője. – Ehhez alkalmazkodni kell, miként a nem egészen idegen, de mégis kicsit szokatlan csarnok nagyobb légteréhez, arányaihoz is. Szerencsére a Veszprém ellen többször játszottunk már itt felkészülési és bajnoki mérkőzéseket is. Remélem, a folytatásban eredményesebbek leszünk, sikerélményt szerzünk szurkolóinknak és önmagunknak.”

Magyar napokat tartanak a hét végén a macedón kézilabdázók. A Veszprém szombaton Szkopjében, a Tatabánya vasárnap Bitolában lép pályára. A sérülések miatt foghíjas tatabányaiak szombaton hajnalban indulnak a macedón kézilabda egyik fellegvárába, ahol a Rabotnikkal csapnak össze. Ez az ország harmadik számú együttese, mert megelőzte a rangsorban a patinás Peliszter Bitolát, amely sokáig az egyetlen üldözője volt a szkopjei Vardarnak és Metalurgnak.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
CSÜTÖRTÖK: A-CSOPORT
BALATONFÜREDI KSE–FÜCHSE BERLIN (német) 24–29
(14–16)

VASÁRNAP: B-CSOPORT
19.00: Eurofarm Rabotnik (macedón)–Grundfos Tatabánya KC (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik