Férfi kézi BL: A lehető legrosszabb ellenfelet kaptuk – Davis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 17:03
David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint a legrosszabb ellenfelet kapták a Kielce személyében a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolásán.

„Nem mondhatom, hogy teljesen boldog vagyok az ellenfelünkkel, hiszen nagyon nehéz csapatról beszélünk, pont mint a többi, amelyik a legjobb nyolcig jutott – idézi David Davist a Veszprém hivatalos honlapja. – Mindegyik együttes megérdemelten van most itt. Ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtott a Kielce a negyeddöntőben, akkor egyértelműen látszik, milyen jó formában van, ettől is olyan veszélyes. Megverte azt a Párizst, melyet mindenki esélyesnek tartott a Bajnokok Ligájában. Azt gondolom, hogy a lehető legrosszabb ellenfelet kaptuk a sorsoláson. Kiváló edzője van Talant Dujsebajev személyében, aki már rengetegszer járt a final fourban, és nem csak egy gárdával, hanem több különbözővel is, ráadásul nyerni is tudott. Tudja, hogyan kell ezeket a meccseket játszani. Amikor legutóbb nyertek, éppen a Veszprém ellen tették. Szerintem a legrosszabb ellenfelet kaptuk.”„Nem mondhatom, hogy teljesen boldog vagyok az ellenfelünkkel, hiszen nagyon nehéz csapatról beszélünk, pont mint a többi, amelyik a legjobb nyolcig jutott – idézi David Davist a Veszprém hivatalos honlapja. – Mindegyik együttes megérdemelten van most itt. Ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtott a Kielce a negyeddöntőben, akkor egyértelműen látszik, milyen jó formában van, ettől is olyan veszélyes. Megverte azt a Párizst, melyet mindenki esélyesnek tartott a Bajnokok Ligájában. Azt gondolom, hogy a lehető legrosszabb ellenfelet kaptuk a sorsoláson. Kiváló edzője van Talant Dujsebajev személyében, aki már rengetegszer járt a final fourban, és nem csak egy gárdával, hanem több különbözővel is, ráadásul nyerni is tudott. Tudja, hogyan kell ezeket a meccseket játszani. Amikor legutóbb nyertek, éppen a Veszprém ellen tették. Szerintem a legrosszabb ellenfelet kaptuk.”

„Itt már gyenge tudású csapat nincs. Szerintem nagyon kiélezett final four lesz az idei, ebben bízom, meg persze abban, hogy jó teljesítménnyel rukkolunk ki – tette hozzá Nagy László. Hasonlóra gondolok, mint amiket a legutóbbi BL-meccseinken nyújtottunk. A Kielcének persze lenne miért visszavágnunk. Minden mérkőzés más és más, nekik is több vereség csúszott be szezon közben, mint azt várták, így nem lehet azokból a találkozókból kiindulni, amiket a csoportban játszottunk egymással. Végül kijöttek ebből a gödörből, és aki tíz góllal meg tudja verni a Párizst hazai pályán, arról rosszat nem lehet mondani szakmailag. Nagyon nehéz összecsapás lesz, egy jól felkészült Kielce vár majd minket.”

A jobbszélső Dragan Gajic szerint lehetetlen megmondani, hogy a sorsolás éppen jó vagy rossz a Veszprémnek. „Az évek során megmutatta az EHF Bajnokok Ligája, hogy nincsenek esélyesek. Engem személy szerint nem érdekel, hogy kivel játszunk, én csak örülök, hogy ennek az eseménynek a részesei lehetünk. Az ellen a Kielce ellen lépünk majd pályára, mellyel már kétszer is találkoztunk idén, de ez semmit sem jelent. Különleges meccs lesz ez Kölnben. Jó formában vagyunk, magabiztosak lehetünk, és hinnünk kell abban, amit csinálunk.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN, LANXESS ARÉNA
ELŐDÖNTŐ (június 1.)
15.15: TELEKOM VESZPRÉM–PGE Vive Kielce (lengyel)
18.00: Barca Lassa (spanyol)–Vardar Szkopje (északmacedón)

HELYOSZTÓK (június 2.)
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik