Férfi kézi: a Telekom Veszprém újra elindulhat a SEHA-ligában

Vágólapra másolva!
2019.04.03. 12:27
null
A Veszprém visszatérhet a SEHA-ligába (Fotó: Tumbász Hédi)
A Handball Planet szerdai bejelentése szerint a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a 2019–2020-as idénytől újra elindul a SEHA-ligában. A felek között közel a megegyezés, de még fontos részletek hátravannak a szerződés aláírása előtt.

Mihajlo Mihajlovszki, a Gazprom szponzorálta liga elnöke jelezte, hogy a Veszprém pozitív visszajelzést adott, így ott lehet a SEHA-liga indulói között a következő kiírásában. A felek hároméves megállapodást köthetnek.

A portál információira reagálva a Nemzeti Sport a veszprémi klubvezetőktől megtudta: valóban érdeklődnek a SEHA-ligában való indulás iránt, ám ennek feltétele a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) engedélye is – csak ennek megszerzése után írhatják alá a szerződést.

Mihajlovszki arról is beszélt, hogy változik a torna lebonyolítása, a tizenkét résztvevő együttest két csoportba bontják majd, a mérkőzések száma így húszról 14-re csökken.

A SEHA-liga jelenlegi kiírásában épp kedden játszották az elődöntőket: a PPD Zagreb a Nexét, a Vardar Szkopje a Meskov Bresztet győzte le, így a horvát csapat macedón riválisával vívja a finálét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik