A Veszprém BL-főpróbát tart a Szeged ellen

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 13:07
null
Az őszi szegedi bajnokit hat góllal nyerte meg a Veszprém (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának 26., utolsó fordulójában a címvédő MKB Veszprém a legnagyobb – és tegyük hozzá: egyetlen –, hozzá legalább mérhető honi riválisát, a Pick-Szegedet fogadja 18 órától. A két együttes egymás elleni mérkőzésének mindig presztízsértéke van, bár ezúttal az alapszakasz végkimenetelét illetően semmilyen tétje nem maradt. Amíg a veszprémiek a román Constanta elleni BL-párharcra készülnek, addig a Tisza-partiaknak ilyen „gondjuk" már nincs.

Idegenben játszott hét meccs után végre újra a veszprémi közönség előtt szerepelhetünk – mondta Iváncsik Tamás, a válogatott és az MKB Veszprém jobbszélsője. – Talán már a szurkolóink is kiéheztek a rangadóra, de az biztos, hogy nekünk remek érzés lesz ismét szórakoztatni őket. A Bajnokok Ligájában elértük a célunkat, csoportgyőztesként jutottunk a nyolcaddöntőbe, és eddig a bajnokságban sem botlottunk. Az alapszakasz utolsó fordulójában a Szegedet is szeretnénk megverni, s egyben készülni a vasárnapi, Constanta elleni BL-mérkőzésünkre."

Iváncsik Tamás a szokottnál lényegesen több időt töltött a pályán a legutóbbi két találkozón. Amíg korábban rendszeresen Gulyás Péterrel felváltva egy-egy félidőt kaptak, addig „poszttársa” sérülése miatt ezúttal hatvan perceket kellett vállalnia.

MOCSAI LAJOS FÉRFIAS KÜZDELEMRE SZÁMÍT
 „Sokat és kedvező irányban változott az utóbbi években a két csapat, a két klub kapcsolata, ezért sportszerű, férfias ütközetre számítok. A Szeged átalakulóban van, de így is nagyszerű együttes, s tudom, néhány hónapja más edzésmunkát végez, változott a taktikája és a csapat szellemisége is” – nyilatkozta Mocsai Lajos, a veszprémiek edzője.

Nem Gulyás volt az egyetlen neves és rutinos hiányzó a veszprémieknél az elmúlt napokban, hiszen a saroksérüléssel bajlódó Dejan Perics sem állhatott Mocsai Lajos vezetőedző rendelkezésére. A szerb kapus azonban hétfőn edzésre jelentkezett, így minden bizonnyal ott lehet a Szeged elleni mérkőzésen.

Miként Marko Vujin is. A tavaly decemberben megműtött jobbátlövő hetek óta teljes intenzitással készül a visszatérésre, s ég a vágytól, hogy újra játszhasson. Ha a Szeged ellen még nem is, de a Constantával szemben talán már kaphat részfeladatokat Mocsai Lajostól.

A veszprémi tréner a Szeged elleni rangadó kapcsán felhívta játékosai figyelmét, hogy az utóbbi három-négy hétben a BL-fordulók és a halasztott bajnoki találkozók miatt kiestek a mérkőzések és a relaxálás korábban megszokott rendjéből. Ezt a gondot tetézte a temérdek utazás, valamint a sérültek, betegek ápolása (két hétig vírusfertőzés söpört végig a csapaton).

 DJUKICS RANGADÓBAN BÍZIK
 „A legfőbb gondunk, hogy Zubai Szabolcsnak eltörött az orra a Dunaferr elleni szombati meccsen, és a felépülése legalább egy hónapig tart. Vadkerti Attilának is fáj a lába, de ő talán pályára léphet kedden. Igor Kos fegyelmi tárgyalása lezajlott, s még folynak az egyeztetések, hogy marad-e az évad végéig, vagy elhagyja a klubot. A Veszprém ellen, amely Európa öt legjobb csapatának egyike, másfél évtizede mindig rangadót játszunk, s most sem lesz másként. Remélem, ez éles, kemény főpróba lesz ellenfelünknek a BL-nyolcaddöntőre” – nyilatkozta Dragan Djukics, a szegediek mestere.

Ezt azonban nem kifogásként említették – szombaton ugyanis a forduló meglepetését keltették mezőkövesdi vendégjátékuk során. Az abszolút favorit Veszprém a szünetben még háromgólos hátrányban volt (16–19), amihez egyáltalán nincs hozzászokva az NB I-ben. Legfeljebb a Szegeddel szokott éles meccset vívni. A szünetben azonban rendezte sorait az MKB és a második felvonást 13–4-re megnyerve fordított.

A bajnokság 13. körében november végén a Veszprém hat góllal nyert Szegeden (36–30); akkor kiegyenlített erők csatájában az döntött a látogatók javára, hogy a szünet után állva hagyták ellenfelüket.

A Veszprém a Bajnokok Ligája csoportköréből első helyen jutott tovább, méghozzá a második legjobb eredményt elérő csapatként (kilenc győzelemmel és egy vereséggel), a Szeged viszont csalódásként élte meg a kupasorozatot, hiszen egymás után kapta a váratlan pofonokat (két-két győzelem és döntetlen mellett hat vereség), ami végül edzőváltáshoz is vezetett.

Az MKB BL-ellenfelétől, a román Constantától idegenben 32–30-ra kaptak ki, a hazai visszavágón azonban 35–25-tel vettek elégtételt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik