Ennél izgalmasabb módon aligha nyerhetett volna a Veszprém!

Vágólapra másolva!
2024.04.25. 18:38
A Telekom Veszprém rossz kezdés után 32–31-re megverte odahaza az Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
TELEKOM VESZPRÉM–AALBORG HANDBOLD 32–31 (12–17)
Veszprém, 5275 néző. V: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovaiak). 
VESZPRÉM: CORRALES –Vajlupau 5 (4), REMILI 6, FABREGAS 4, Ligetvári, el-Dera, Descat 2. Csere: JENSEN (kapus), J. OMAR 3, Pesmalbek 2, Casado 2, Sandell 1, Koszorotov 1, Gasper Marguc 1, Elísson 5. Edző: Momir Ilics
AALBORG: LANDIN – Björnsen 2, HOXER 4, ARNOLDSEN 4, Hald 3, VLAH 4, Juul 1. Csere: Norsten (kapus), Möllgaard 1, M. Hansen 3 (2), ANTONSEN 4, L. Nilsson 2, Barthold 3, Larsen, Nielsen. Edző: Stefan Madsen
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4. 13. p.: 4–8. 20. p.: 8–10. 29. p.: 10–16. 35. p.: 15–21. 40. p.: 19–21. 48. p.: 23–24. 53. p.: 27–27. 59. p.: 30–30. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – A második félidőben megmutattuk a karakterünket, keményen védekeztünk és húsz gólt lőttünk, jó volt ezt látni az első játékrészt követően. Az Aalborg remek csapat, amely jól kézilabdázott, mi viszont gyengén kezdtünk, sok tiszta helyzetet hibáztunk. Szerencsére a folytatásban meg tudtuk mutatni, hogy mit tudunk, milyen az igazi arcunk. Hátravan még egy mérkőzés, amelyre szeretnénk minél alaposabban felkészülni.
Stefan Madsen: – Fantasztikus meccset játszottunk a Veszprémmel, mint mindig, most is óriási volt a hangulat. Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen volt esélyünk a nagy különbségű sikerre. Az első félidőben remekül védekeztünk, a második játékrészben viszont jelentős problémáink adódtak, a hazaiak keményebben játszottak és ez megzavart minket. Apró dolgok döntenek ilyenkor. Mindenki tudja, hogy ez még csak az első félideje volt a párharcnak, hazai pályán szeretnénk hasonlóan jó meccset játszani, és kivívni a négy közé jutást.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már messziről ki lehetett szúrni Mikkel Hansen hosszú haját és rajta a szinte világító fehér fejpántját, ahogy a két csapat bevonult melegíteni a Veszprém Arénába egy órával a Telekom Veszprém–Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésének kezdete előtt. A dánok idény végén visszavonuló sztárja ezúttal is a maga tempójában, visszafogottan és rezignált arccal végezte a feladatokat, már ha végezte, és ebben láthatóan nem nagyon zavarta meg sem az edző, sem a csapattársai. Viszont meglepően sokszor nézett át a másik térfélre, hogyan készül az ellenfél.

Közben a hazai szurkolók lassan megtöltötték a lelátókat, ami jelezte, mindenki egyetért a városban abban, hogy ez lesz az idény legfontosabb hatvan perce otthon, és a legnagyobb téttel bíró párbaja. Viszont amikor elkezdődött a meccs, a hazai játékosok kicsit minta beragadtak volna, mert mire a negyedik perc utolsó másodpercében megszerezték az első góljukat, a dánok már túl voltak kettőn, Niklas Landin pedig egymás után hárította Hugo Descat ziccerét és hetesét.

Az Építők így hamar lépéshátrányba került, Aleks Vlah úgy tört be középen, egy az egyben Ludovic Fabregas mellett, mintha edzésen csinálná és az a világ legtermészetesebb dolga lenne, majd bejött a félidő nagy részében csak törülközőjével a térdén a kispadon ücsörgő Mikkel Hansen, és értékesítette a büntetőjét, így a dánok a nyolcadik percben már 5–1-re vezettek. A hazai csapat csak az első tíz perc után mutatott életjeleket, Rodrigo Corralesben egyre több labda akadt el, a játék pedig felgyorsult, amivel csak az volt a gond, hogy ezt a tempót az Aalborg is simán tudta követni, és igyekezett is tartani a különbséget.

A magyar bajnok küzdött, de csak nem tudott előrelépni, amire a hazai közönség azonnal reagált, és még hangosabban kezdte buzdítani a kedvenceit, aminek meg is lett az eredménye, pillanatok alatt két gólra jött fel a Veszprém, amire csak időkéréssel tudott reagálni Stefan Madsen, a vendégek mestere. Jó időben tette, mert a játék képe a hazaiak hirtelen jött lendülete ellenére nem változott, a keményen védekező vendégek továbbra is egy lépéssel a sokkal pontatlanabbul lövő és többet hibázó ellenfél előtt jártak, amely csak nehezen tudta feltörni a dán falat. A hazaiak zavarodottságát jól mutatta, hogy az utolsó támadásuknál egyszerűen nem vették észre, hogy üres az emberhátrányban játszó dánok kapuja, így lecsúsztak egy könnyű gólról, amire pedig nagy szükségük lett volna.

A csarnok füttykoncertben úszott, amikor a félidő végén a moldovai játékvezetők hosszú percekig videóztak, miután Descat egy vendégtámadás végén odacsapott Thomas Arnoldsen fejére, de a francia szélső végül megúszta a piros lapot, csak kétperces kiállítást kapott, így elmaradt az időn túli hetes, pedig Mikkel Hansen már nagyon készült rá. Ami riasztó adat volt, hogy az első harminc percben a Veszprém csupán tizenkét gólt tudott szerezni, amire mindössze egyszer volt példa az idény során: Plockban tizenegyig jutottak, és nagy vereség is lett belőle. Momir Ilicsnek valahogy fel kellett ráznia a második játékrészt emberhátrányban kezdő együttesét, mert az első félidő képe alapján nem volt benne a hazai gárdában a fordítás.

Közben az O-szektorban váratlan vendég tűnt fel, a meccskeretből kimaradt francia irányító, Kentin Mahé tapsolt a csapatnak a többi drukkerrel, akik kihasználták az alkalmat közös fotózkodásra is,. Viszont a Veszprém csak nem tudott felzárkózni, pedig az akarással nem volt gond, az egyik támadásnál Jahja Omar és Fabregas egymás kezéből vették ki a labdát Nedim Remili passza után, gól azonban nem lett a támadásból.

Az idény során a közönség talán még sosem élt együtt ennyire a csapattal, amely bár hátrányban játszott, szünet nélkül buzdította és hajtotta előre. Negyedórával a vége előtt a Veszprém egy gólra jött fel, a játéka is feljavult, a dánok pedig mintha kicsit megilletődtek volna, így felcsillant a remény. Az első egyenlítési esélyt Remili elkapkodta, majd Mike Jensen óriási védései után Jahja Omarnak és Szergej Koszorotovnak sem sikerült élnie a lehetőséggel és egalizálnia, ennyi idő pedig éppen elég volt a dánoknak ahhoz, hogy kicsit összekapják magukat.

Hat perccel a vége előtt aztán egy gyors indítás után Agustín Casado góljával egyenlő lett az állás, amire egyedül a mérkőzés elején, null–nullnál volt példa, a kérdés csak az volt, az Építők a hajrában ki tudja-e használni a megszerzett lélektani előnyt. Az utolsó percekre beállt Mikkel Hansen, de a hazaiak nem estek össze, és az elképesztő izgalmak után mégiscsak ők örülhettek, ugyanis Jahja Omar utolsó pillanatban szerzett gólját rövid videózás után megadták a játékvezetők, így a Veszprém 32–31-re nyert, és ugyan sovány előnnyel, ám mégiscsak előnnyel utazhat a jövő heti visszavágóra, Dániába.

 

Bjarki Mar Elísson, a Veszprém balszélsője: – Az első félidőben voltak problémáink, lehet, hogy túlságosan is akartunk. Az ellenfél is jól játszott, jól védekeztek a dánok, Landin több fontos védést mutatott be. Fordulás után sikerült rendezni a sorokat, és a javunkra fordítani a meccset. Aalborgban a legjobb játékunkra lesz szükségünk, hiszünk benne, hogy sikerül továbbjutnunk.

Sebastian Barthold, az Aalborg balszélsője: – Nagy meccs volt egy remek atmoszférájú csarnokban. Szeretünk itt játszani, jól is kezdtünk, az első félidővel elégedettek vagyunk. Sajnos az utolsó tizenöt-húsz percben nem sikerült jól teljesítenünk, a Veszprém agresszívabb játékával nem tudtunk mit kezdeni. Az álmunk továbbra is az, hogy ott legyünk a kölni négyes döntőben, ezért küzdünk.

VÉLEMÉNYEK

Később
20.45: PSG (francia)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)

Korábban
Kielce (lengyel)–Magdeburg (német) 27–26 (14–13)
Montpellier (francia)–Kiel (német) 39–30 (20–16)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik