Fehérorosz kapust szerződtetett a gyöngyösi kézicsapat

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 10:24
Fotó: Meskov Breszt
Fehérorosz kapust szerződtetett a következő idényre a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Gyöngyös. A klub a honlapján jelentette me, hogy Ilija Uszik a Meskov Breszttől érkezik.

A 25 éves, 196 centiméter magas kapus a breszti kézilabdaiskolában nevelkedett, 2019-től a Meskov Breszt felnőttkeretének tagja, eddig több mint száz mérkőzésen lépett pályára. Háromszoros fehérorosz bajnok, kétszeres kupagyőztes, 2022-ben a fehérorosz bajnokság legjobb kapusának választották, BL- és válogatott rutinja is van. 

„Jó adottságú, fiatal kapusról van szó, nemzetközi tapasztalattal, válogatott rutinnal – mondta a nyáron érkező játékosról Bíró Balázs vezetőedző a gyöngyösiek honlapján. Azt várjuk tőle, hogy teljesítményével stabilitást ad majd a csapatunknak, az elmúlt két évben ugyanis hiába volt több mérkőzésen is kiemelkedő a kapusteljesítményünk, a kiegyensúlyozott, stabil teljesítmény hiányzott.”

A Gyöngyös az idén nyáron lejáró szerződésű játékosok közül Hegedüs Márk, Martin Potisk, Bodor Márk, Schäffer Zsolt, Lakosy Máté és Edwards Olivér szerződését meghosszabbította, és visszatér Gyöngyösre Mitar Markez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik