Chema Rodríguez: Ennél jobb kezdést nem kérhet az ember

Vágólapra másolva!
2024.03.14. 22:46
Chema Rodríguez szerint a magyarok készen állnak nagyot alkotni (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 33–24-re legyőzte Tunéziát a tatabányai olimpiai selejtező első fordulójában. A mieink részéről a szövetségi kapitány Chema Rodríguez, valamint Lékai Máté, Mikler Roland, Bánhidi Bence, Ligetvári Patrik és Bóka Bendegúz is értékelt.

Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya így értékelt az összecsapást követően az M4 Sportnak: „Teljesen elégedett vagyok. Mondtam, hogy nagyon fontos az első találkozó és ehhez mérten jó mérkőzést játszottunk. Mindenki pályára lépett és hozzátett, de tudtunk pihentetni is a folytatásra, ennél jobbat nem kérhet az ember. Készen állunk arra, hogy valami nagyot alkossunk ezen a hétvégén és ez a meccs segített ebben.”

„Hosszú ideig nem tudtak gólt szerezni és elvettük a gyors indításaikat, egyensúlyt tartottunk a védekezés és a támadás között. A játékosok ünnepelhetnek öt percet, aztán koncentrálhatunk Norvégiára” – tette hozzá Chema Rodríguez.  

Végül a szövetségi kapitány a következő mérkőzésről is beszélt: „Ezen a tornán minden meccs egy döntő, Norvégia a favorit, hiszen ők inden világversenyen érmekért harcolnak, ám mi vagyunk hazai pályán. Tudjuk, hogy nehéz őket megverni, de mi mindent meg fogunk tenni.”

„Az első félidőben, azt gondolom, jó volt a védekezés egy-két hibától eltekintve, tíz gólt kaptunk csak és lehetett volna kevesebb is. Támadásban talán néhány technikai hibánk volt, de jól fejeztük be az akciókat. Ki tudunk alakítani egy előnyt, ami megnyugtatta a csapatot. A második félidőben talán túl nyugodtak is lettünk” – értékelt Lékai Máté, majd így folytatta: „volt, amikor feljebb jöttek, és volt, amikor visszaállt a különbség. A norvégok és a portugálok ellen ez nem fér bele. Örülünk a győzelemnek, de ez csak az első meccs volt.”

„Ma kicsit több labda jött a szélre, mint szokott. Lehet, hogy Tunézia kicsit beljebb tolta a védekezését, jöttek a labdák, mi pedig jó százalékkal értékesítettük a helyzeteket. A csapat megtette a dolgát, pedig jó volt az ellenfél: nagyon tapadnak és erősek védekezésben, igazi fizikális együttes” – értékelt Bóka Bendegúz, a válogatott balszélsője, aki hozzátette, hogy elemezték Portugáliát és Norvégiát, és tudják, hogy mit szeretnének elérni a pályán.

Mikler Roland, a válogatott kapitánya így nyilatkozott: „Fontos a csapatnak egy ilyen kezdés, kijöttek a hibák, de az is, hogy mi működik jól.  A kezdeti izgalmak szertefoszlottak. Egy nem európai válogatott ellen mindig kicsit nehezebb a dolgunk. Nem ismerjük őket és a mérkőzés bizonyos szakaszait nehézzé is tették.”

Bánhidi Bence szokás szerint nagy harcot vívott az ellenfél védőivel, és végül három góllal fejezte be a meccset. A Szeged beállója szerint az volt a magabiztos siker kulcsa, hogy jól felkészültünk Tunéziából.

Jól kezdtünk, és tulajdonképpen az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést. A folytatásban már könnyebb dolgunk volt, az edzői stáb is tudta bátran rotálni a csapatot, több pihenőt adva a kulcsembereknek. A felkészülés során mindhárom ellenfelünkkel foglalkoztunk, mindhárom gárdáról volt egy képünk, tudtuk, hogy mit játszanak. Szerdán azért már kicsit többet foglalkoztunk Tunéziával, péntektől pedig a norvégokra koncentrálunk. A norvégok komplex játékosokkal rendelkeznek, akik sokat futnak, a visszarendeződésnek kulcsszerepe lesz. Ki kell elemeznünk a portugálok elleni találkozójukat is.”

A védekezésben biztos pontot jelentő Ligetvári Patrik szerint nem volt könnyű felkészülni az afrikaiakból, akik testközelből is mutattak váratlan akciókat. „Kiszámíthatatlan játékot játszottak, nagyon kellett koncentrálnunk, mert más csapatokkal ellentétben tőlük nem tudtuk, mire számítsunk. Nem igazán lehetett belőlük előzetesen készülni, ráadásul visszajött a legjobbjuk, aki kihagyta az Afrika-bajnokságot. Szerencsére mi tudtuk a saját játékunkat játszani, míg a következő meccsre nagyon fel kell készülnünk, láttuk, milyen erős Norvégia. Az a célunk, hogy megnyerjük a szombati találkozót is” – jelentette ki a Veszprém játékosa az interjúfolyosón.

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT (TATABÁNYA), 1. FORDULÓ 
Magyarország–Tunézia 33–24 (17–10) 

A csoport másik mérkőzésén
Norvégia–Portugália 32–29 (18–13)

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA

M

GY

D

V

L–K

Gk

P

1. Magyarország

1

1

0

0

33–24

9

2

2. Norvégia

1

1

0

0

32–29

3

2

3. Portugália

1

0

0

1

29–32

–3

0

4. Tunézia

1

0

0

1

24–33

–9

0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik