Női kézi NB I: Szemerey Zsófi távozik Mosonmagyaróvárról, már az utódja is megvan

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 16:30
Szemerey Zsófi (Fotó: Török Attila)
Szemerey Zsófi az idény végén távozik a női kézilabda NB I-ben szereplő Mosonmagyaróvártól. A klub már az utódját is megtalálta, a brazil Caroline Martins 1+1 évre ír alá.

 

Szemerey Zsófi 2014 és 2017 között három, 2020 és 2024 között négy idényen keresztül erősítette a Mosonmagyaróvárt, az idény végén azonban távozik. A 18-szoros magyar válogatott kapus január 28-án, vasárnap a Sport2 Harmadik félidő című kézilabdaműsorában jelenti be, hogy hol folytatja a következő szezonban. 

Jól emlékezhetünk, hogy a magyar válogatott kapusa a decemberi női kézilabda-világbajnokságon fél percnyi játék után megsérült a Szenegál elleni középdöntős mérkőzésen, s bár a torna véget ért számára, a súlyos sérülést szerencsére megúszta. 

 

Az MKC rutinos brazil kapussal pótolja Szemereyt: Caroline Martins Németországból, a Zwickau együttesétől érkezik a Lajta-parti együtteshez. Martins régóta Európában szerepel, az elmúlt években a francia (St. Amand), négy szezonon át a norvég (Molde, Raelingen, Fredrikstad) és a német (Zwikau) bajnokságban is kipróbálhatta magát. Brazil színekben bronzérmet szerzett a 2010-es ifjúsági olimpián, míg 2021-ben aranyérmes lett a közép- és dél-amerikai bajnokságon. Caroline Martins 1+1 évre ír alá Mosonmagyaróváron.

„A céljaimhoz tökéletesen illeszkednek a klub céljai – mondja Caroline Martins. – Csupa jót hallottam a szakmai stábról, a csapatról, és a hűséges, szenvedélyes szurkolókról, akik sokat segítenek a csapatnak. Szeretnék egy erős bajnokságban és az Európa-ligában játszani, erre pedig Mosonmagyaróváron lehetőségem lesz. Fontos számomra, hogy mindig magasabbra tegyem a lécet, és hogy fejlődjek, valamint segítsem klubomat a céljai elérésében. Mosonmagyaróváron még nem jártam, de sokat hallottam a csapatról, hiszen vannak közös barátaink. Az MKC ambiciózus és erős klub, amely az elmúlt öt évben stabilizálta a helyét a magyar bajnokság első harmadában.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik