Női kézilabda: Két nagyon jó opció közül választhattam – Vámos Petra

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 10:33
null
Vámos Petra két nagyon jó opció közül választhatta ki, hol folytassa pályafutását (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint arról beszámoltunk, nyártól francia Metznél folytatja pályafutását a DVSC Schaefflertől távozó magyar válogatott irányító, Vámos Petra, aki a klub podcastjében részletesen is beszélt az átigazolásról.

Vámos Petra visszaemlékezett rá: próbálta lépcsőzetesen felépíteni pályafutását, ez pedig azzal kezdődött, hogy Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára került, innen szerezte meg őt a Debrecen, ahol felnőtt játékossá vált, s szép öt évet töltött el.

Az irányító elmondta, szakmailag hatalmas előrelépés számára a Metzhez szerződés, hiszen a francia élcsapat hosszú évek óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, s a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutásért harcol.

Vámos Petra elárulta, már korábban is motoszkált a fejében a váltás gondolata és az előző idényben felmerült, hogy távozik Debrecenből, de maradt és a mostani kiírásban elmondása szerint mentálisan és fizikálisan is sokat lépett előre, ráadásul a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.

Az irányító részletezte, lehet, hogy az elején nem kap annyi játéklehetőséget, mint szeretne, de nagyon fontos számára, hogy kiktől tud tanulni, emellett szimpatikus számára a francia kézilabda, mert szeretik a gyors játékot, ő pedig dinamikus kézilabdázónak tartja magát.

Vámos kitért arra is, hogy a Debrecen vezetősége partner volt a váltásban, szerződésében ugyanis benne volt, hogy ha olyan ajánlat érkezik, nem akadályozzák meg a távozását.

„Két nagyon jó opció közül választhattam” – utalt arra Vámos, hogy a Metz nagyon meg akarta őt szerezni, ugyanakkor természetesen a DVSC is örült volna annak, ha magyar válogatott irányítója marad a csapatnál.

„Éreztem, hogy nagyon szeretnének engem” – hangsúlyozta Vámos Petra, kitérve arra is, a Metznek volt lehetősége, hogy más irányítót szerződtessen, de a francia élcsapat kitartott mellette, és minden követ megmozgatott a szerződtetéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik