Férfi kézi Eb: Nincs időnk szomorkodni, fel kell ébrednünk – Chema Rodríguez

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 18:13
Chema Rodríguez (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, 30–29-es vereséget szenvedett Ausztria ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokság középdöntőjében, az I. csoport 1. fordulójában. A lefújás után Chema Rodríguez szövetségi kapitány, Bánhidi Bence, Sipos Adrián és Bartucz László értékelt az M4 Sportnak.

 

„Voltak problémáink a hét a hat elleni védekezéssel, ezen javítottunk a második félidőben. Úgy vélem, jól támadtunk, mindig megtaláltuk a beállókat. A bírók úgy gondolták, hogy nálunk voltak támadó faultok, az ellenfélnél viszont nem mindig ítéltek szabálytalanságot, két percest vagy büntetőt, de ehhez nekünk kellett alkalmazkodnunk. Az osztrákok elhitték, hogy játszhatnak így is, szóval igazán nehéz dolgunk volt. Küzdöttünk a végéig, meg akartuk nyerni a meccset, és meg is éreztük ennek a súlyát. Az osztrákokon nem volt akkora nyomás, emiatt talán kicsit könnyebb volt játszaniuk” – mondta Chema Rodríguez.

„Ez volt a legfontosabb és a legnehezebb mérkőzés a középdöntőben. Most nincs sok időnk szomorkodni, fel kell ébrednünk, és a következő találkozóra fókuszálni. Három meccs van, még bejuthatunk az elődöntőbe” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Bánhidi Bence sem értett néhány bírói döntést, Sipos Adrián pedig azt emelte ki, hogy a védekezésnek és a kapusteljesítménynek is jobbnak kellett volna lennie.

„Nagyon türelmesen játszottak. A második félidőben rendkívül kiélezett volt a mérkőzés, fej fej mellett haladt a két csapat. A végén volt esélyünk a győzelemre, de az utolsó percben olyan taktikát játszottunk, amit nem igazán értettem, és nem is sikerült betalálnunk. Fel kell készülnünk a következő három meccsre. Volt három-négy akció, amit elvettek tőlem, köztük tiszta hetesek és gólok. Nem értettem ezeket a bírói döntéseket, de nem akarok ezzel foglalkozni” – mondta Bánhidi Bence.

„Tudtuk, hogy mit fognak játszani. Sajnos ma nem sikerült nyernünk, úgy érzem, hogy lehetett volna kicsit jobb a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is. Sajnos ez ma ennyire volt elég” – nyilatkozta Sipos Adrián.

„Felkészültünk rájuk, de az utolsó passzok nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A hibáink kihasználásával vertek meg minket, a védekezésnél is egy kicsit mindig lemaradtunk. Lehet, hogy az előző három meccs még bennünk maradt, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Ki kell javítani a hibákat, és meg kell verni a horvátokat” – mondta Bartucz László kapus.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik