Simán megvertük Szenegált, de újabb kapust veszíthettünk

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 17:45
null
Sima magyar siker (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A magyar női kézilabda-válogatott győzelemmel kezdte a világbajnokság középdöntőjét, 30–20-ra megverte Szenegált, a sikert azonban beárnyékolja Szemerey Zsófi sérülése, aki alig fél percet volt a pályán a mérkőzés hajrájában.

 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ
I. CSOPORT (GÖTEBORG)
MAGYARORSZÁG–SZENEGÁL 30–20
(14–8)
Göteborg, 2693 néző. V: Ku Bon Ok, Li Sze Ok (dél-koreaiak)
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ 1 – GYŐRI-LUKÁCS 5, KLUJBER 9 (7), VÁMOS P. 4, Bordás 1, Kuczora 2, SZÖLLŐSI-SCHATZL 5. Csere: Szemerey (kapus), Papp N., Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi 1, Albek, Pásztor N., Simon P., Márton G. 2, Juhász Gréta. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SZENEGÁL: TOUBISSA – Dapina 3, Keita 2, Fall 2, N'diaye 1, Sy, Cissokho 3. Csere: Sall, Sene (kapusok), SAGNA 8 (1), D. Camara 1, Kamdop. Szövetségi kapitány: Yacine Messaoudi
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–1. 10. p.: 5–2. 21. p.: 11–2. 27. p.: 12–7. 37. p.: 19–10. 41. p.: 22–12. 53. p.: 24–18. 56. p.: 27–18
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Yacine Messaoudi:
– Szomorúak vagyunk, mert a sok hiba miatt veszítettünk. Az egész mérkőzés alatt nem voltunk kellően határozottak és erősek. A szélső lövéseknél, védekezésben nem voltunk elég feszesek, de jól harcoltunk, voltak szép megoldásaink hét a hét, és hét a hat ellen is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nincs több lehetőség a hibázásra – tudták ezt jól a magyar lányok is a középöntő rajtja előtt, amelyen először Szenegállal csaptak össze. Ahogy azt a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir korábban többször elmondta, a mieinknél egyelőre hiányzik az a játékos, aki egymaga képes eldönteni kiélezett mérkőzéseket, így csak csapatként lehetnek eredményesek.

Látszik ez a statisztikákból is, hiszen a csoportkör lezárását követően eloszlottak a találatok, a legeredményesebb magyar gólszerző, Klujber Katrin is mindössze tizennégynél járt, amivel éppen csak befért a legjobb negyven közé. Ezzel szemben a szenegáliak legjobb dobója, Soukenia Sagna három meccs után 22 góljával vezette a góllövőlistát – nem meglepő módon ő volt, aki kezdésnek kétszer is beköszönt a mieinknek.

A sebességbeli különbség már az első percekben is érződött. Lábbal nem bírták tartani a ritmust az afrikaiak, mindkét szélsőnk betalált, Klujber Katrin megőrizte hibátlan heteslövő méregét, Vámos Petra pedig betörésből volt eredményes, így 5–1-es magyar vezetésnél, már a tizedik percben időt kért Yacine Messaoudi. A magyar védelem azonban továbbra is állta a sarat, és csapatunk még úgy is növelni tudta előnyét a szenegáli hibák után gyors lerohanásokból, hogy sorozatban három támadását is kapufával fejezte be.

Az előnyöket rendkívül hatékonyan használták ki a Golovin-lányok, akik a szétzilált falba könnyűszerrel léptek be, egy az egyben a kapussal szemben pedig már nem hibáztak. A lányok alig húsz perc alatt szétfutották az ellenfelet, 11–2-nél a góljaink több mint felét a szélsőink – Győri-Lukács Viktória 4, Szöllősi-Schatzl Nadine 2 – szerezték.

Aztán jött az ilyenkor szokásos tízperces rövidzárlat a szünet előtti hajrában: a magyar fal felpuhult, Sagna pedig már nemcsak átlövésből, betörésekből is eredményes volt, így ezt a szakaszt 6–3-ra elbukta a csapat.

A második félidőt 14–8-as vezetésről, de emberhátrányban kezdhették a mieink, miután az ezúttal Töpfner Alexandra helyett nevezett Albek Annát az első játékrész végén kiállították a játékvezetők. Sőt! Gyorsan kettős fórba került Szenegál, ugyanis Kuczora Csengét is kiszórták, így az első percekben csak arra futotta, hogy a különbség ne csökkenjen.

Szerencsére a magyar szélsők lendülete továbbra sem hagyott alább, így – amint kiegészült a csapat – ismét nőni kezdett a differencia. A második félidő elején a többnyire védekezésben számításba vett Bordás Réka támadásban is fennmaradt, s akárcsak Kamerun ellen a második csoportmérkőzésen, ezúttal is szélről középre tett labdából volt eredményes. A magyar kapuban Böde-Bíró Blanka egyre több ziccert védett, ám így is hiába lett 22–12-nél először tíz közte, gyorsan válaszoltak a szenegáliak a többször lyukas középső védekezésünkre. Érdekes pillanat volt, amikor egy hosszúra sikerült indítás végén Szöllősi-Schatzl laza csuklómozdulattal helyezte a kapuba a labdát.

Túl sok csere egyébként nem volt a magyar csapatnál, a korábbi összecsapásokhoz viszonyítva keveset rotált Golovin Vlagyimir – a lelátóról is lehetett hallani az ezt követelő hangokat.

A végjáték kezdetén, egy időkérést követően aztán elkezdte forgatni a játékosokat a szövetségi kapitány – a kapuban Szemerey Zsófi kapott lehetőséget, ennek azonban nem sokáig örülhetett. Alig fél percet volt a pályán, amikor egy eladott magyar labda után lerohanást vezettek a szenegáliak, Diebana Syt pedig úgy faultolta Debreczeni-Klivinyi Kinga, hogy az ellenfél játékosa hatoson beesve elvitte a magyar kapus térdét. Szemereyt ölben vitték le a pályáról, a mérkőzést követően a mosonmagyaróvári hálóőr bekötött térddel, mankózva hagyta el a csarnokot, egyenesen a kórházba szállították.

A helyére visszaálló Böde-Bíró az összecsapás végén egyébként egy üres kapus góllal is jelentkezett, a magyar csapat pedig magabiztosan (akárcsak négy éve Jacusiróban), 30–20-ra nyert.

A CSOPORT TÖBBI CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉSÉN
Montenegró–Horvátország 25–26 (13–13)
Svédország–Kamerun 37–13 (16–5)

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 3 3 85–48 +37 6
2. Montenegró 3 2 1 74–55 +19 4
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 87–64 +23 4
4. Horvátország 3 1 1 1 65–69 –4 3
5. Szenegál 3 1 2 60–78 –18 1
6. Kamerun3344–101–570

 

PERCRŐL PERCRE


60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Bíró-bravúr Camara beugrásos ziccerénél. Márton-góllal 20–30!

59. perc Papp kiáll, odasózott Camarának.

59. perc Bíró lő gólt Ndiaye ejtését elérve a léc alatt.

58. perc Szenegáli időkérés. Az utolsó nekik ma.

58. perc Camara első lövése Bíróé, a kipattanó is az övé, bevetőve a jobb alsóba talál.

57. perc Cissokho és Klujber gólváltása. 19–28

56. perc Sene most a kapuban... de Klujbernek mindegy is.

56. perc Bíró újabb nagy védése után N'Diaye kap két perces büntetést Vámos ellökéséért.

55. perc Vámos betörése tökéletes.

54. perc Bíró fogja Dapina beugrásos ziccerét!

54. perc Márton kiharcol egy hetest, Klujber keze most sem remeg meg. 18–25

53. perc Camara balról a léc alá talál.

53. perc Klivinyinek két perc.

52. perc HŰHA, Szemerey ütközik védés után Syvel. Ápolás a pályán. Nincs jól a kapusunk, a labdát befutás közben elejtő szenegáli nekiment a jobb térdének. Komolynak tűnik sajnos a sérülés. Csere.

51. perc Ravasz, nagyon ravasz gól Sagnától, Simon a lécre lő. Klivinyi passzát Bordás kiejti.

50. perc Simon balra forgat Mártonnak, aki szép húzással lő a bal alsóba. 16–24

50. perc Magyar időkérés!

49. perc Sagna lövés közben belép, Simon jön majd, és kapuscsere is. Előtte Kuczora jelentkezett egy rossz lövéssel.

47. perc Klujber lövése a kapusé, Keita próbálkozását Bíró a lécre tolja.

46. perc Klivinyinél belemenés. Sagna betörése sokkal jobb. 16–23

45. perc Keita betörése sem rossz éppen. Jön a magyar sorcsere, Márton is a pályán.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

44. perc EZ IGEN! Schatzl jobbal "pétisó-szóró" mozdulattal lő a kapuba a hatosról, futtában. 14–23!

43. perc Sagna jobbra forgat Dapinának, aki a hosszú sarokba lő. Schatzl bevetődve a kapufára lő.

Alakulhat még számunkra úgy a középdöntő, hogy harmadik helyen végzünk, és a többi csoportharmadikkal való összevetésben a gólkülönbség fog számítani, tehát az sem mindegy, hány góllal nyerünk Szenegál ellen.

42. perc Vámos és Cissokho gólváltása 8 másodperc alatt.

40. perc Most Vámost lökik el, ez is hetes. Sall a kapuban, de Klujbert ez nem zavarja meg. A jobb sarokba lő, félmagasan. 12–21

39. perc Bordás lövése a kapusé, szétesik a magyar védekezés, Fall a hatos elől nem ront. Bíró: 18 lövés, 6 védés.

38. perc Dapina-gól jelzi, hogy eredményes volt a megbeszélés. De gyors támadás, hetes, Klujber a jobb felsőbe lő most. 11–20, Klujbernek 5 gól, 5 gólpassz.

37. perc Szenegáli időkérés. Nyilván.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

37. perc Kuczora remekül védekezik, Lukács remek sarokdobásával Bordás bevetődik.

36. perc Nagyon jó védekezés után Klujber bevetődve ballal a jobb alsóba lő, 10–18.

34. perc Bíró ziccert véd, Schatzl ejtése sem csúnya éppen! 4 lövés, 4 gól.

33. perc Klujber a harmadik hetesét is bedobja, most a bal alsót választotta. 10–16

33. perc Lukács és Ndiaye gólváltása után Vámos kiharcol egy hetest.

31. perc Sagna a jobb alsóba lő jobbal egy hetest. 9–14.

31. perc Kuczorának két perc lökésért.

31. PERC FOLYTATJUK!

Az ellenfélnél Sagna egymaga ötöt vállalt a 9 góljukból, és míg Szenegál 4 átlövésgólt szerzett az első félidőben, addig a mieink kettőt. Nálunk Böde-Bíró a hivatalos statisztika szerint 4 védéssel 33 százalékon áll.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

Az IHF egyébként azután szigorított a honosítás szabályain, hogy sok kritikát kapott amiatt, hogy Katar 2015-ben egy szinte teljesen honosított játékosokból álló csapattal döntőbe jutott a férfi-vb-n. Azóta a honosításhoz szigorú feltételeknek kell megfelelni (az érintett játékos az adott országban született, vagy a szülei/nagyszülei az adott országban születtek), aki ráadásul pályára lépett már másik ország felnőttválogatottjában, tőle a három év türelmi idő mellett elvárják, hogy legalább három évet az adott országban is éljen. Utóbbiak nem teljesültek Niombláéknál, ezért próbálkozott Szenegál az egyedi elbírálással – mint az utolsó pillanatban kiderült, sikertelenül.

A pontos okokra vonatkozó kérdésünkre az IHF sajtóosztálya azt válaszolta, hogy a végrehajtó bizottság november 14-i ülésén döntött a szenegáli kérelem elutasításáról, miután a két játékos nem felel meg mindenben a kivételes esetekre vonatkozó feltételeknek. A szerepeltetésük csak abban az esetben lett volna lehetséges, ha Szenegál még mindig a feltörekvő országok csoportjába tartozna. Ugyanis a jelenleg érvényes szabály értelmében az ő esetükben engedélyezhetik más ország felnőttválogatottjában korábban már szereplő játékos honosítását (amennyiben eltelt három év a legutóbbi válogatottsága óta és a honosítása hozzájárul a kérvényező országban a kézilabda fejlődéséhez). Azonban a legutóbb augusztusban aktualizált listán (3. számú melléklet) Szenegál a fejlett országok között található, mivel 2019-ben részt vett a világbajnokságon (mondjuk történte során először).

Sokáig úgy nézett ki a történet, hogy Szenegál további két ex-siófoki légióssal is felállhat, ugyanis honosítani szerették volna Gnonsiane Niomblát és Dounia Abdourahimot. A két játékos komoly erősítést jelentett volna az afrikai együttesnek, több találkozón is pályára léptek már szenegáli színekben, a vb előtt azonban a nemzetközi szövetség (IHF) értesítést küldött, hogy nem játszhatnak. Ezzel együtt mindketten itt vannak Svédországban a csapat mellett, az edzéseken is részt vesznek, a meccseken viszont már csak a lelátóról szurkolhatnak a társaiknak.



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Véd még egyet-egyet a két kapus, tőlünk Kuczora rontott.

30. perc Keita a kapuba lő, Albeknek meg két perc ütésért. Jogos.

29. perc Albek lövése a kapusé, a kipattanó meg Schatzlé, aki a bal szélről a kapus lába között talál a hálóba. 7–14

28. perc Kuczora megmérgesedik, hétről jobbal a földről a léc alá lő. Lukács teremtett neki helyet.

27. perc Sagna átlövése Bíróé, Albek elejti a labdát, Sagna a hatosig roboghat, nem is rontja el a ziccert. 7–12

26. perc Klivinyi a szaggatottról a bal felső mellé lő, Golovin nem érti.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Miközben elkezdtünk belecserélni, Szenegál csinált egy 4–1-es szakaszt, indokolt volt az időkérés.

26. perc Jön is a magyar időkérés.

26. perc Sagna egyedül marad középen, fel is ugorhat, köszöni szépen, jobbal a jobb sarokba lő. 6–12

25. perc Albek lövése rossz, Kuczoránál lépéshiba.

24. perc Sagna most 11-ről talál a bal felsőbe...

23. perc Sagna okos ejtését a beálló Fall gólra váltja, Klivinyi egy csel után betörésből válaszol. 4–12

22. perc Nyitott védekezéssel Szenegál, keményen... ki is áll két percre Sy. Lukács meg a jobb szélről kapura lő. 7 lövés, 4 gól, 3 kapufa a győri szélső mai mérleges.

A szenegáliak már 11 technikai hibánál járnak, míg a mieink mindössze kettőnél. A 11 gólunk több mint a felét (6) a két szélső (Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória) szerezte.

21. perc Dapina elé csorog a labda a hatosunk előtt, megtöri csapata gólcsendjét.

20. perc Megvan Toubissa első védése Klijber betörése után, aztán Schatzl már nem ad kegyelmet. Böde indítja aztán Lukácsot, újabb elfutással 2–11

Nyolc perce nem lőtt gólt az ellenfél.

17. perc Vámos eredményes betörés után egy jó védekezést követően. 2–9

16. perc Kuczora kioszt balról egy kötőt. Megy ez.

A mieink meccsén is még fájóan üresen kong a 12 ezres Scandinavium, valószínűleg a svéd szurkolók majd csak az övéik esti, Kamerun elleni meccsére érkeznek meg. A társházigazda egyébként az előző, Horvátország elleni találkozóján nézőrekordot döntött, 8538-an látták a helyszínen Linn Blohmék győzelmét.

15. perc Klujber a jobb felsőbe lő. 2–7

14. perc Klujber labdát szerez, Vámost lerántják, hetes.

14. perc Mienk a labda, Lukács – nem viccelünk – bevetődve a kapufára lő.

13. perc Újabb szép védekezés után Kuczora átlövése még szebb, de a kapufára lő.

12. perc
Újabb jó védekezés után Klujber betörése még jobb, de a kapufára lő.

12. perc Lukács egy kontra végén beugorva, berepülve már nem ront. 2–6

11. perc Lukács lövése rossz, de belépett egyébként is.

10. perc Sagna a szaggatottról jobbal ismét kilövi a bal felsőt, felugrás nélkül.

Eddig jól szűrjük meg a szenegáli támadásokat, egy esettől eltekintve nem tudnak tisztán lőni az egyébként távolról veszélyes belső embereik, megvannak a kilépések, faultok.

10. perc Szenegáli időkérés. Szemmel láthatóan ezen gondolkodott percek óta a mesterük. Bőszen jegyzetelt.

9. perc Camara a szaggatottról nem tud túljárni Bíró eszén, Lukács a jobb szélről ismét a hosszú sarokba lő. 1–5

8. perc Jó és okos magyar védekezés után Sagna távolija rossz, Kuczoráé tökéletes, de belépett.

7. perc Egy-egy rossz támadás.

6. perc Klujber passzával Vámos eredményes a hatos elől, középről.

4. perc Sagna szép gólt lő a bal felsőba a szaggatottról, Lukács a jobb szélről egy húzással válaszol. 1–3!

A szenegáliak két cserével kezdenek, a hidzsábot viselő Doungou Camara mellett a térdén kötéssel játszó Soukeina Sagna is a padról érkezik támadni. Utóbbi egyébként a Covid alatt egy időre a kézilabdával is felhagyott, jelenleg éppen a szenegáli szövetségi kapitány francia klubjában játszik – írja a helyszínről Nedelykov Tamás.

3. perc Klujber ballal félmagasan a bal sarokba lő, 0–2.

3. perc Kuczorát ellöki Keita, hetes és két perc.

1. perc Schatzl eredményes gyorsan, a bal szélről jobbal a rövid alsóba lő. 0–1

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink tiszta pirosban, a szenegáliak tiszta fehérben.

A szenegáliak a bemelegítésük közben is bemutatták a Thieuguine nevet viselő táncukat, amely egyébként sportágtól függetlenül a szenegáli válogatottak sajátja, és közben volof nyelven kántáltak.

Golovin Vlagyimir döntése értelmében ezúttal Bukovszky Anna mellett a jobbszélső Töpfner Alexandra a másik kimaradónk, így Albek Annával együtt három jobbátlövőt neveztünk, ellenben egy jobbszélsőt.

Mint ismert, a magyar csapat a Montenegró elleni vereségével két pontot vitt tovább magával a középdöntőbe, így a balkáni csapatot már nem lesz egyszerű visszaelőznie. A mieink a Szenegál elleni meccs után szombaton a svédek ellen folytatják, míg hétfőn a horvátokkal zárják a második kört. A hatosból az első két helyezett játszhat negyeddöntőt, a nyolc közé jutás egyben olimpiai selejtezőt érne.

SIMON Petra, a magyar válogatott irányítója: – „Remélem, mindenki átveszi tőlem a pozitív mentalitást, szerintem a többiekben is megvan, de ezt a pályán is érzékeltetni kell az ellenféllel. Akik itt vannak, a legjobbak az országból, képesek vagyunk megoldani a feladatokat. Mi nem olyanok vagyunk, mint a balkániak, hogy a hibánál is örülünk, de remélem, ezt egyszer le tudjuk vetkőzni. Utálok veszíteni. Egy bátyám van, mellette megtanultam, hogyan kell mindenáron győzni. Ezért sincs bennem semmilyen félelem egyetlen ellenféllel szemben sem. Mindig alaposan felkészülök, tudom, mi az ellenfél gyenge pontja, és mi az én erősségem, hol tudok segíteni. ”

Kemény időszakon vagyok túl, sokat jelentett a kapitány bizalma – Bordás Réka.

A középdöntőben mit szeretne látni a csapattól?
– Azt az elszántságot és koncentrációt, amit Montenegró ellen az első félidőben mutattak a lányok. Akkor is voltak hibáink, de túl tudtunk lendülni rajtuk, és a következő feladatra koncentráltunk, ami a második félidőben már nem ment.

Ezek szerint nem számolgatnak?
– Tudunk mindent, kiszámoltuk, a lányok is tisztában vannak vele, mi kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt. Ehhez most az első lépés Szenegál legyőzése. A francia edzőjükkel inkább európai stílusban játszanak, ez számunkra is könnyebbséget jelent, mert nem kell annyira speciális megoldásokból készülni. Érdekesség, hogy a stábunkból Pigniczki Krisztina három játékosuk kinevelésében is részt vett. Amikor most meglátták, az egyikük majdnem elsírta magát. Komoly lövőerővel rendelkeznek, az egyik belső emberük két kézzel is veszélyes a kapura. Ha megnézzük a lövőstatisztikájukat, a befejezéseik többsége átlövés, és elég hatékonyak belőle.

Előfordulhat, hogy három győzelem is kevés lesz a negyeddöntőbe jutáshoz. Mennyire érzik, hogy eldőlt a sorsuk?
– Ez a torna elég specifikus, voltak meglepetéseredmények és hullámzó teljesítmények. Mindig az adott pillanatban kell jobbnak lennünk az ellenfélnél. Egyelőre nem nézünk ennyire messze, Szenegál ellen készülünk, mert tudjuk, többet nem hibázhatunk.

Sikerült kirángatni a lányokat a letargiából?
– Tavaly az Európa-bajnokságon a horvátok ellen történt velünk ilyen, abból elég nehezen jöttek ki a lányok – válaszolta Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A kudarc most is ugyanúgy megviselte a csapatot, mindenki tudja, hogy elrontottuk a második félidőt Montenegró ellen, ezzel nagy lehetőséget szalasztottunk el. Sokat beszéltünk velük, a játékosok külön is leültek, látom rajtuk, hogy nagyon elszántak, és már a következő feladattal foglalkoznak.



BŐVEBBEN ITT!

A szenegáli válogatott és egyben a világbajnokság egyik felfedezettje lehet a 28 éves irányító-átlövő, Doungou Camara. A jelenleg az egyiptomi Al-Ahlit erősítő, de korábban tíz évig Franciaországban szereplő játékos mindkét kézzel képes lőni, de jó a beállóval való összjátékban is, a horvátokkal vívott döntetlen során tíz gólig jutott. Tomas Axnér, a svéd válogatott szövetségi kapitánya egyenesen a norvégok klasszisához, Nora Mörkhöz hasonlította a talpról elengedett lövéseit, hozzátéve, hogy a legjobb BL-csapatokban is megállná a helyét.

Az első lépés mindenesetre Szenegál legyőzése a csütörtöki játéknapon, és az Afrika-bajnokság legutóbbi negyedik helyezettjét sem szabad leírni, játékosai képzettek, sokan a francia vagy a román bajnokságban edződnek, szövetségi kapitányuk, Yacine Messaoudi pedig a francia élklub Paris 92 edzője. Játékstílusuk is inkább az európai csapatokéra hasonlít, más sebességen kézilabdáznak, mint általában az afrikaiak, de sok hibával. A belső hármasukra azonban nagyon oda kell figyelni: az átlövőik lövőereje ritkaságszámba megy, és a beállójuk megállítása is kulcskérdés lesz, ugyanis előszeretettel löbbölik be a labdát a korábbi siófoki Hawa N'Diayénak.

A magyar válogatott a Montenegrótól elszenvedett vereséggel nehéz helyzetből várja a folytatást. A mieinknek lehetőség szerint a soron következő mindhárom mérkőzésüket meg kellene nyerniük, de még ez is kevés lehet a nyolc közé jutáshoz és az olimpiai selejtező eléréséhez (a különböző variációkkal ebben a cikkünkben foglalkoztunk).

A magyar női kézilabda-válogatott Szenegál ellen kezdi el a középdöntőt a világbajnokságon, és bár látszólag az afrikai csapat a legkönnyebb ellenfél a második körben, nem szabad leírni, ugyanis több veszélyes játékossal is rendelkezik.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bukovszky Anna (Praktiker-Vác), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők:
Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikolett (Buzau – Románia)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Simon Petra (FTC), Vámos Petra (Debrecen)
Beállók: Bordás Réka (FTC), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–SZENEGÁL MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik