Női kézilabda El: fél lábbal a csoportkörben a Vác

Vágólapra másolva!
2023.11.11. 15:42
null
Úgy tűnik, a váciak az első meccsen eldöntötték a párharcot – Csíkos Luca (pirosban) hét gólt dobott (Fotó: Földi Imre)
A Vác házigazdaként 37–21-re legyőzte a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatát a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén.

A hazaiak nem nevezték a meccsre a Ferencvárostól kölcsönvett Bordás Rékát, mert akkor a válogatott beálló nem léphetne pályára a fővárosiak színeiben januártól a Bajnokok Ligájában. A vendégek mindössze tíz mezőnyjátékossal érkeztek.

A török csapat 2017-ben és 2019-ben háromszor is legyőzte a Vácot, ezért erős ellenfélre és nehéz mérkőzésre lehetett számítani, ám a Kastamonuban már nem szerepelnek külföldi kézilabdázók, így pedig korántsem képvisel olyan komoly játékerőt, mint korábban. Ez már a találkozó elején jól látszott, ugyanis a magyarok lendületesen, dinamikusan játszottak, szinte tetszés szerint érték el góljaikat, miközben a törökök nagyon sokat hibáztak. Az időkérések sem segítettek a Kastamonun, amely a rontott lövések és az eladott labdák miatt 14 gólos hátrányban volt az első félidőt követően.

A szünet megtörte a váciak lendületét, jó néhány hibájuk volt a második felvonás elején, míg a vendégcsapat összeszedettebben kézilabdázott, mint korábban. Egy 4–1-es sorozattal csökkentették hátrányukat a törökök, ám Csizmadia Fanni bravúros védéseire alapozva gyorsan maga mögött hagyta a hullámvölgyet a házigazda. A meccs utolsó negyedében megint sokat rontott a Kastamonu.

A hazaiak minden mezőnyjátékosa szerzett legalább egy gólt, Csíkos Luca hét, Kuczora Csenge hat, Such Nelli négy alkalommal talált be, Csizmadia 34 lövésből 15-öt védett.

Az idegenbeli visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a csoportkörbe kerül.

A második számú európai kupasorozat mezőnye másik magyar tagjának, a Mosonmagyaróvárnak nem kell selejtezőt játszania.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
PRAKTIKER-VÁC–KASTAMONU BELEDIYESI GSK (török) 37–21 (23–9)
Vác, 500 néző. V: L. Hansen, J. Jensen (dánok)
VÁC: CSIZMADIA F. – Such 4, Ferenczy F. 2, KUCZORA 6 (4), Tyiskov-Helembai 3, Marincsák 3, BALLAI A. 4. Csere: CSÍKOS 7, Kovalcsik J. 1, Kovács Anikó 1, Ballai B. 2, Csire 2, Kurucz Aida 1, Bánfai K. 1. Edző: Herbert Gábor
KASTAMONU: Göker – Gökdemir 1, Isikhan 1, Yilmaz 1, Iskenderoglu, Dindar 3, Türkyilmaz. Csere: Bektas (kapus), DEMIRCELEN 8, Sahin 5 (1), Sancak 2, Vatan. Edző: Senay Özel
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–0. 9. p.: 7–1. 15. p.: 10–3. 22. p.: 15–4. 26. p.: 18–7. 35. p.: 24–12. 40. p.: 27–15. 48. p.: 30–16. 54. p.: 34–19
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Herbert Gábor:
– Edzőként nem mondom, hogy eldőlt a párharc, de remélem majd a törökországi visszavágó után elmondhatom ezt. Az első félidő nagyon jól alakult, nem volt újdonság a rivális játékában, felkészültünk belőle, jó volt a csapat hozzáállása és fegyelmezettek voltunk. A második játékrész már nehézkesebben alakult, a Kastamonu nagyon sok gólt szerzett beállóból. Az akarattal nem volt gond és meg kell védenem a lányokat, mert nehéz teljes erővel koncentrálni akkor, ha tizennégy találattal vezetsz és ekkora az előnyöd. Ezen azonban még lesz időnk javítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik