Női kézi-vb: előfordulhat, hogy Neagu nem lép pályára

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 12:14
null
Egyáltalán nem biztos, hogy Cristina Neagu pályára léphet a világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Egyre kérdésesebb a román női kézilabda-válogatott csapatkapitányának szereplése a szerdán kezdődő világbajnokságon. Cristina Neagu jobb térde November 11-én, a DVSC-Schaeffler elleni Bajnokok Ligája-találkozón sérült meg, és a 35 éves átlövő még mindig nincs bevethető állapotban.

 

Neagu egyetlen percet sem játszott a múlt heti, Besztercén rendezett Kárpát-kupán, amelyen Svájc, Portugália és Ausztria ellen játszott a román csapat. És míg társai továbbra is a válogatottba legtöbb játékost adó erdélyi városban készülnek, Neagu a hétvégén további vizsgálatokra és kezelésre utazott Bukarestbe. A tervek szerint kedden csatlakozik újra a kerethez, amikor a román küldöttség Kolozsvárról útra kell Dániába.

Florentin Pera szövetségi kapitány a pénteki, Chile elleni első találkozón biztosan nem fogja bevetni Neagut, és csak reméli, hogy vasárnap, a Szerbia elleni létfontosságúnak tekintett összecsapáson már bevethető lesz. Vésztartalékként mindenesetre az utolsó pillanatban Diana Lixandroiu, a CSM Slatina 18 éves átlövője is bekerült a keretbe, így Románia 19 játékossal utazik a világbajnokságra – azaz a szakvezetés azzal is számol, hogy a csapat legnagyobb sztárja egyáltalán nem léphet pályára a tornán. A román csapat másik fontos hiányzója Sorina Grozav, a Rapid anyai örömök elé néző átlövője.

Románia az E-csoportban kezdi a világbajnokságot, amelyben Chile, Szerbia és Dánia az ellenfele. A bukaresti szövetség a legjobb hét közé kerülést és az olimpiai selejtező kiharcolását várja el a válogatottól.

ROMÁNIA VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Iulia Dumanska (Gloria Bistrita), Diana Ciuca (Rapid), Daciana Hosu (Ramnicu Valcea)
Szélsők: Nicoleta Dinca, Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrita), Alexandra Dindiligan (CSM Bucuresti), Alexandra Badea (Rapid)
Beállók: Crina Pintea (CSM Bucuresti), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunarea Braila)
Átlövők és irányítók: Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (Gloria Bistrita), Claudia Pascan (Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Andreea Popa (Dunarea Braila), Daria Bucur (Gloria Buzau), Alicia Gogirla (Ramnicu Valcea), Diana Lixandroiu (Slatina).

VILÁGBAJNOKSÁG, E-CSOPORT (Herning)
12.01. 18.00 Románia–Chile
12.01. 20.30 Dánia–Szerbia
12.03. 18.00 Románia–Szerbia
12.03. 20.30 Chile–Dánia
12.05. 18.00 Szerbia–Chile
12.05. 20.30 Dánia–Románia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik