Férfi kézi BL: Először döntöttem el mérkőzést a felnőtteknél – Szita Zoltán

L. U. M.L. U. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 13:03
null
Szita Zoltán szerezte a győztes gólt a Peliszter ellen idegenben (Fotó: Török Attila)
Az OTP Bank-Pick Szeged a hazai találkozó után idegenben is legyőzte az Eurofarm Pelisztert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, így a tabella 6. helyéről várja a szerdai zágrábi folytatást. A bitolai mérkőzés után az utolsó gólt szerző Szita Zoltán értékelt.

 

Két győzelemmel intézte el egy héten belül az OTP Bank-Pick Szeged az Eurofarm Pelisztert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik és nyolcadik fordulójában.

Kárpáti Krisztián Bánhidi Bencét, Gleb Kalarast és Szymon Dzialakiewiczet is nélkülöző csapata a múlt heti hazai találkozót ötgólos hátrányból fordította meg, és Mikler Roland parádés védéseivel fölényesen győzött az északmacedónok ellen 34–26-ra, míg a bitolai összecsapás teljesen másképpen alakult.

A hatvan perc során négy góllal többel egyszer sem vezettek a Tisza-partiak, a lefújás pillanatában pedig csupán egy volt a különbség: nyolc másodperccel a vége előtt a válogatott szünet után látványosan feljavuló Szita Zoltán másodszor „köszönt be” a BL-győztes algériai Kalifa Gedban kapujába, amivel 28–27-re nyert a Szeged. A szegedi együttes megszerezte idegenbeli első, összesítésben pedig a negyedik győzelmét az elitliga mostani kiírásában, és ezzel az A jelű nyolcasban a 6. helyen áll.

„Az utolsó időkérést követően Mikler Roli nem volt a kapuban, úgyhogy a mindent eldöntő gólom után egyből rohantunk vissza. Örülök, hogy jó teljesítményt nyújtottam, és segíteni tudtam a csapatot. Először döntöttem el mérkőzést felnőttpályafutásom során– kezdte az értékelést a szerda kora délutáni órákban hazaérő Szita. Mindkét mérkőzés nagyon nehéz volt a Peliszter ellen. A szerdai találkozón eszméletlen hangulatot varázsoltak a macedón szurkolók. Rengeteg ziccert hibáztunk el, ami eddig nem volt jellemző ránk. Óriási fejfájást okozott a hiányzó játékosok pótlása, akik remélhetőleg mielőbb visszatérhetnek. A válogatott szünetben, a Veszprém elleni rangadóval kezdődően valami átkattant a fejemben, egyre jobban érzem magam a pályán. Az előző idényben nem játszottam jól. Nagyon fontos időszak vár ránk a válogatottban és a klubban egyaránt. Jelenleg hatvan-hetven százalékos állapotban vagyok. Próbálom magam formában tartani a januári németországi Európa-bajnokság és a közelgő olimpiai selejtező előtt.”

A Szeged szombat este a Dabas ellen lép pályára a Pick Arénában a honi élvonalban, míg szerdán Zágrábban játszik az első számú nemzetközi kupasorozat csoportkörének 9. fordulójában.

 

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
8.FORDULÓ
A-CSOPORT
Eurofarm Peliszter (északmacedón)–OTP Bank-Pick Szeged 27–28 (12–15)
Bitola, 3000néző.Vezette:K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
PELISZTER:Gedbane – Tajnik1, Kisum, Vasziljev, Pesevszki4, F. KUZMANOVSZKI5, Petar Atanaszeivikj1.Csere:Lesjak (kapus), B. Radivojevics2, Cehte3, BORZAS6, Petrovic3, Pavle Atanaszeivikj1, Koszteszki1.Edző:Alem Toszkics
SZEGED:Mikler R. – SOSTARIC7 (1), STEPANCIC5, Garciandía, GABER4, Mackovsek4, Frimmel2 (1).Csere:Imsgard (kapus), Bombac2, Martins1, Szita2, Bodó1,Jelinic.Edző:Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 7. perc:2–5.17. p.:8–9.23. p.:9–13.36. p.:15–18.43. p.:19–19.47. p.:20–22.52. p.:22–23.59. p.:26–26
Kiállítások:6, ill. 6 perc
Hétméteresek:1/0, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Kárpáti Krisztián:– Nehéz pályáról sikerült elhoznunk számunkra nagyon fontos két pontot. Tudtuk, milyen körülmények, fanatikus szurkolók várnak ránk. Az első félidőben irányítottuk a játékot, stabilan vezettünk három-négy góllal, a szünet után viszont agresszívabb lett a hazai védelem, és mögötte feljavult a kapusteljesítmény, ami azt eredményezte, hogy néhány szituációban elbizonytalanodtunk. Ám mentálisan nagyszerűen harcoltunk, a döntő pillanatban sikerült hozzátenni, és korrekt játékvezetés mellett némi szerencsénk is volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik