Kézilabda: megszakadt Sipos Adrián klubjának nagy sorozata – körkép

Vágólapra másolva!
2023.10.07. 22:44
null
Az utolsó helyezettől kapott ki a Sipos Adriánnal felálló Melsungen (Fotó: Facebook/MT Melsungen)
Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen nagy meglepetésre 32–31-re kikapott a Bergischer HC otthonában a német férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A Melsungen százszázalékos mérleggel, listavezetőként érkezett a sereghajtó otthonába, ahol a magyar válogatott beálló három lövésből két gólt szerzett. Együttese hét győzelem után először veszített a Bundesligában, így a második helyen áll, a Bergischer pedig elmozdult a tabella utolsó pozíciójából.

A Leimeter Csabát foglalkoztató Balingen-Weilstetten házigazdaként 34–31-re kikapott a VfL Gummersbachtól. A válogatott jobbátlövő háromból egyszer volt eredményes, csapata két siker és egy döntetlen mellett ötödször veszített az élvonalban.

Rangadót veszített Lukács Péter együttese, az Elverum HB is a norvég bajnokságban, mivel otthon 32–27-re kikapott a címvédő Kolstadtól. A magyar irányító két gólt lőtt, együttesének két győzelem mellett ez volt a második veresége.

A finn élvonalban Miklós Gergőnek 11 védése, Fekete Dánielnek hat gólja volt, a Riihimäen Cocks mégis kikapott otthon 30–28-ra a Grankulla IFK-tól, így négy sikert követően először veszített.

Dörnyei Borisz három kísérletből kétszer talált be, a Dinamo Pancevo pedig 35–29-re legyőzte idegenben az RK Radnicki Kragujevacot a szerb ligában. A pancsovai csapat négy sikerrel és egy vereséggel rendelkezik.

A spanyol élvonalban az Ángel Ximénez Puente Genil 37–19-re kikapott a Bidasoa Irún otthonában. A vendégeknél Jánosi Tamás nyolc lövésből két gólt szerzett, együttese két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll öt fordulót követően.

A Tóth Rajmondot foglalkoztató Frigoríficos del Morrazo is játszott szombat este a Liga Asobalban, és házigazdaként 32–31-re legyőzte a Helvetia Anaitasunát. A magyar irányító mind a hat lövését gólra váltotta. A vendégek tíz másodperccel a vége előtt egyenlítettek, a Morrazo pedig az utolsó pillanatban lőtte a győztes találatot.

A német női Bundesligában két „magyaros” csapat is kikapott: Suba Sárának öt védése volt az SV Union Halle-Neustadt együttesében, amely 31–26-os vereséget szenvedett a TuS Metzingen otthonában, így két siker mellett másodszor kapott ki. Lakatos Rita hét lövésből négy, Szabó Laura háromból három gólt szerzett, ám a BSV Sachsen Zwickau 26–25-re kikapott a Bayer Leverkusen vendégeként, vagyis egy győzelem mellett immár harmadszor veszített.

A Bajnokok Ligája-címvédő Vipers Kristiansand 41–25-re nyert a Molde HK Elite otthonában a norvég női bajnokságban, a vesztes hazaiaknál Kajdon Blanka egyszer talált be.

A szlovák-cseh közös bajnokságban, a Mol Extraligában a címvédő és szlovák bajnok Dunaszerdahely odahaza 35–24-re verte a DHC Sokol Porubát. Debre Viktor vezetőedző együttesében Pénzes Mónika nyolc, Kovács Noémi és Juhos Kata hat-hat góllal járult hozzá a sikerhez.

A DHK Baník Most 36–28-ra győzött a DHC Plzen otthonában, Ogonovszky Eszter a vendégek legeredményesebb játékosa volt kilenc találattal. A Baník Most és a HC DAC is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabellán.

Szabó Edina vezetőedző együttese, a Saint-Amand HB 33–27-re kikapott a Toulon Métropole Var HB otthonában a francia női élvonalban, és két siker mellett ez volt az ötödik veresége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik