Férfi kézi BL: a Veszprém a Porto ellen javítana a dániai vereség után

L. U. M.L. U. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 10:30
null
A győzelem és a két pont kulcsa a Veszprém védekezésében rejlik (Fotó: Földi Imre)
Két győzelem és a GOG elleni vereség után a Telekom Veszprém hazai környezetben folytatja a Bajnokok Ligájában, szerda este a portugál FC Porto lesz a magyar bajnoki címvédő ellenfele. A francia irányító-jobbátlövő Nedim Remili elmondta, csapata az edzéseken a védekezésre fektette a hangsúlyt.

 

A bajnokságban látott lendületet a nemzetközi kupaporondra, a 24-szeres portugál aranyérmes FC Porto elleni találkozóra is szeretné átvinni a 27-szeres magyar bajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-döntős Telekom Veszprém, miután az elmúlt héten lejátszott két bajnokin a saját szintjéhez mérten is biztos győzelmet aratott az EHF-kupára készülő FTC és az előző évadban a másod­osztályból feljutó Eger ellen.

A Ferencvárossal a Veszprém Arénában megvívott – előre hozott – mérkőzésen az elképesztő mennyiségű, 45 dobott gól mellett 34-et (!) kapott Momir Ilics együttese, ebből is látszik, hogy a védekezésen még bőven van javítanivaló.

Hasonló problémája volt a veszprémieknek két héttel ezelőtt a GOG elleni idegenbeli mérkőzésen is, amelyen kellemetlen meglepetésre hatgólos vereséget szenvedtek, mindkét játékrészben 18 gólt kaptak, amit támadásban nem tudtak kompenzálni, végül 36–30-ra alulmaradtak. A BL-ben a Veszprém kapta a második legtöbb gólt (95), ebben a statisztikai mutatóban csupán a Celje múlja alul a bakonyiakat.

A védekezési hiányosságokról beszélt lapunknak a Porto elleni mérkőzés előtt az előző idény közben érkező Nedim Remili is, aki a lengyelországi Industria Kielcében eltöltött fél év után az egyiptomi Jahja Omar pótlására érkezett Veszprémbe.

„A győzelem és a két pont kulcsa a védekezésünkben rejlik, amelyre a GOG elleni vereség óta az edzéseken még nagyobb hangsúlyt fektetünk” – mondta az olimpiai és világbajnok francia irányító-jobbátlövő, aki hozzátette, hogy a megfelelő regeneráció mellett az elmúlt napokban keményen készültek, és mindenki nagyon jó formában várja a mérkőzést. Kiemelte, hogy nagyon megkedvelte a várost, különösen tetszik neki, hogy Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend a sportág.

„Új, fiatal csapatunk van, a szurkolóink sokat várnak tőlünk, miattuk dolgozunk olyan keményen mindennap – mondta Remili. – Kitűnő képességű játékosaink vannak, viszont idő kell ahhoz, hogy kiismerjük és jobban megértsük egymást a pályán.”

Mindkét csapat két győzelemmel és egy vereséggel kezdte a Bajnokok Ligáját. A Veszprém repülőrajtot vett, hiszen a címvédő német Magdeburg idegenbeli legyőzése után a kétszeres BL-győztes francia Montpellier ellen hazai pályán diadalmaskodott a B-csoportban, ezután következett a GOG elleni váratlanul nagy különbségű vereség, így jelenleg a tabella harmadik helyén áll. A portugál bajnok Porto a sereghajtó Celje és a hetedik, utolsó előtti pozíciót elfoglaló, a szlovén klubhoz hasonlóan nyeretlen lengyel Plock legyőzésével – rosszabb gólkülönbsége miatt – az Építők mögött negyedik a csoportban. Odahaza hét fordulót követően hat győzelemmel és egy döntetlennel a Sporting mögött második a portugál pontvadászatban.

Eddig hét alkalommal mérkőztek meg a felek: hatszor a Veszprém győzött, egyszer született döntetlen – a portugálok 2022 februárjában éppen a Veszprém Arénában remiztek (28–28).

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 4.FORDULÓ
18.45:
Telekom Veszprém–FC Porto (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.45: Celje (szlovén)–Montpellier (francia)
20.45:
THW Kiel (német)–Kielce (lengyel) (Tv: Sport1)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barca 3 3 100–75 +25 6
2. GOG 3 3 104–92 +12 6
3. VESZPRÉM 3 2 1 96–95 +1 4
4. Porto 3 2 1 84–90 –6 4
5. Magdeburg 3 1 2 87–88 –1 2
6. Montpellier 3 1 2 86–91 –5 2
7. Plock 3 3 77–84 –7 0
8. Celje 3 3 88–107 –19 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik