Női kézilabda BL: Bukarestben is kemény védekezés kell az ETO-tól

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 08:22
null
Az ETO dél-koreai jobbátlövője, Rju Un Hi (zöldben) nagyobb szerepet kapott a második félidőben a Debrecen ellen, miután Ana Gros a szünet előtt megsérült (FOTÓ: DÖMÖTÖR CSABA)
A Győri Audi ETO KC a rendkívül jó nevekből álló, de eddig alulteljesítő román CSM Bucuresti-hez látogat szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában.

MINDÖSSZE NÉGY OLYAN CSAPAT VAN a női Bajnokok Ligájában, amely két győzelemmel kezdett: a német Bietigheim, a szlovén Krim Ljubljana és a dán Ikast mellett a magyar bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC. Az utóbbinak az eddigi legnagyobb értékmérő következik, hiszen a CSM Bucuresti ellen a legjobbaknak is meg kell izzadniuk a két pontért – más kérdés, hogy a román bajnok legutóbb 26–24-re kikapott ­Ludwigsburgban a ­Bietigheimtől.

Az ETO és a CSM eddig tízszer csapott össze a BL-ben, ezek közül nyolcszor a győriek nyertek, a románok mindössze kétszer – 2018-ban hazai pályán a csoportkörben, s ami a fájóbb, 2016-ban Budapesten, a final four döntőjében is.

3. FORDULÓ

Szeptember 23., szombat
A-CSOPORT
CSM Bucuresti–GYŐR – (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Szeptember 24., vasárnap
A- CSOPORT
Buducsnoszt–Sävehof
Brest–Odense
DEBRECEN–Bietigheim

A bukarestiek keretében két korábban Győrött is megforduló játékos szerepel – a román beálló Crina Pintea, valamint a francia Laura Glauser, aki a legjobb mutatóval büszkélkedő kapus az első két forduló után (36 labdát fogott meg, és több mint 43 százalékos a védési mutatója).

„Nemcsak az utolsó meccsük, hanem a többi is azt mutatja, hogy egyik csapat sem verhetetlen, ettől még a CSM nagyon erős együttes – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Rju Un Hi, a győriek dél-koreai jobbátlövője. – Fontos meccs lesz, de nem hiszem, hogy nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítanunk neki. Két jó csapat mérkőzik meg egymással a csoportkörben. Mindenesetre, ha  meg tudjuk mutatni a valódi tudásunkat, szép eredményt érünk el Romániában.”

S ami a játékot illeti, a zöld-fehérek egyre jobb formát mutatnak a kijózanító mosonmagyaróvári pofon óta. Ezt a statisztikák is alátámasztják, ugyanis mindössze négy olyan csapat van jelenleg a sorozatban, amely az első két meccsen 46 vagy annál kevesebb gólt kapott – a Brest 44-et, a Krim Ljubljana 45-öt, az ETO és a Bietigheim pedig 46-ot. Mindeközben a CSM csak 52 gólt szerzett, azt is alig több mint 51 százalékos hatékonysággal.

„A védekezés nagyon jól működött az elmúlt meccseken, a támadásaink is egyre biztatóbbak, érezzük egymást a pályán, de minden szempontból van még hová fejlődnünk – folytatta Rju. – A Brest elleni mérkőzés nagy lökést adott a csapatnak. Keményen dolgozunk, mindenki magas szinten teljesít az edzéseken, ez a munka pedig önbizalmat is ad.”

Ana Gros sérülése után nagyobb szerep juthat a dél-koreai játékosnak.

„Mindenki megijedt, amikor látta, hogy Ana megsérült – tette hozzá Rju Un Hi. – Sajnos ez a játék része, de mindegy, hogy egyedül vagyok a poszton vagy ő is ott van, ugyanúgy igyekszem a legjobba mat nyújtani. Annak viszont örülök, hogy már sokkal jobban van, és velünk van Bukarestben is.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐR 2 2 59–46 +13 4
2. Bietigheim 2 2 53–46 +7 4
3. Odense 2 1 1 63–52 +11 2
4. Brest 2 1 1 48–44 +4 2
5. CSM Bucuresti 2 1 1 52–50 +2 2
6. DEBRECEN 2 1 1 55–64 –9 2
7. Sävehof 2 2 49–57 –8 0
8. Buducsnoszt 2 2 46–66 –20 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik