Női kézi NB I: győzelemmel mutatkozott be Józsa Krisztián

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 09:36
null
Józsa Krisztián szerint a győzelem egyik kulcsa, hogy csapata támadásban is hatékonyan játszott, ellentétben a felkészülési meccsekkel (Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter)
Meglepő eredménnyel rajtolt a női kézilabda NB I, az 1. fordulóban a Kisvárda legyőzte a nemzetközi kupaindulásra pályázó MTK-t. A debütáló vezetőedzővel, Józsa Krisztiánnal a találkozó mellett az átigazolásokról és a felkészülésről is beszéltünk.

 

NAGY ÁTALAKULÁSON ESETT ÁT A NYÁRON a Kisvárda Master Good SE, a csapat fele kicserélődött – heten érkeztek, kilencen távoztak –, sőt, Józsa Krisztián személyében új szakvezető ült le a kispadra. Az NB I középmezőnyének első felébe várt együttes ráadásul a nyitó fordulóban máris fontos két pontot szerzett az MTK legyőzésével.

„A felkészülés végére sikerült akklimatizálódni, eddig pozitívak a benyomásaim a csapattal és a várossal kapcsolatban is  – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Józsa Krisztián vezetőedző, aki a felkészülést látva bízott a jó kezdésben. – Az volt kérdéses, hogy támadásban mire vagyunk képesek, hiszen a Kisvárdának az előző évadban is a védekezés volt az egyik fő erőssége. A támadásaink bizonytalanok voltak a felkészülési meccseken, de szombaton sikerült minimalizálnunk a hibákat, és erővel is jól bírtuk.”

Józsa azt is hozzátette, igaz, hogy a csapat tagjai nagyon gyorsan egymásra hangolódtak, ugyanakkor, a kezdősor szinte együtt maradt.

„ Az irányítóknál volt nagyobb változás, hiszen két fiatallal és egy légióssal   próbáljuk megoldani a posztot, ők   viszonylag stabilan teljesítenek, igyekeznek meghálálni a beléjük vetett bizalmat   – folytatta a szakember. – Van potenciál az együttesben, de az egyelőre kérdés, képes-e hosszú távon kiegyensúlyozott teljesítményre, hiszen ha a Karnik Szabina, Siska Pálma, Akijama Nacumi triót kivesszük, gyakorlatilag ificsapatról beszélünk. Nagyon jó a lányok mentalitása, úgyhogy bízom benne, meg tudják oldani a feladatot.”

Lapunk előzetesen a 6–8. helyre, a középmezőny elejére sorolta a Kisvárdát és az MTK-t is, Józsa Krisztián erre azt mondta, amikor a klubnál elolvasták ezt, az volt a reakció: gondolkodás nélkül aláírnák. Ezért is jelent sokat a nyírségiek szombati 28–25-ös sikere a fővárosi kék-fehérek ellen.

„Az volt a kulcs, hogy végig az MTK »nyakán« maradtunk. Tudtuk, ha szoros lesz a meccs, a hajrában lehet esélyünk. Karnik Szabina kiemelkedően játszott, a végjátékban Juhász Gréta is hozzátette a magáét, a jó védekezés mellett pedig a kapusteljesítmény is jött. Sokat ér ez a győzelem, hiszen az MTK-nál a nemzetközi szereplést érő hely elérése a cél, ami teljesen reális. Jó periódusban játszottunk vele, mert még van olyan sérültjük, aki nem tért vissza, de szerintem nagy skalpokat fognak gyűjteni ebben az évadban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik