U19-es női kézi Eb: legyőztük a házigazda románokat, ott vagyunk a döntőben

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 20:19
null
Nagy volt a magyar öröm a lefújást követően (Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség)
A magyar válogatott Simon Petra és Csíkos Luca vezetésével 34–26-ra legyőzte Romániát a női U19-es kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Szilágyi Zoltán csapata a fináléban Dániával találkozik.

 

Igazi adok-kapokkal indult a női U19-es kézilabda Európa-bajnokság második elődöntője, amelyen a magyar válogatott a házigazda Romániával csapott össze. Simon Petra révén a magyarok szerezték meg a vezetést, 3–2-nél viszont már a románoknál volt az előny. Ezt újra visszavette Szilágyi Zoltán csapata, a hazaiak azonban a 10. percben kettővel is elmentek.

Remek sorozatot produkált a válogatott ezt követően, a 9–7-es hátrányból sikerült 11–9-es előnyt faragni, ettől kezdve pedig már nem tudták a vezetést megszerezni a románok. A szünet előtt még négy gól is volt a két csapat között, de Alisia Boiciuc találatainak is köszönhetően kettőre feljött a házigazda a félidőben.

Jobban kezdte a második játékrészt a román válogatott, és 21–19-nél nagyjából egy perc alatt, két gyors góllal le is dolgozta a hátrányát. Ez viszont nem törte meg a magyar lányokat és egy négygólos sorozattal kényelmes előnyt alakítottak ki – Simona Maior-Pasca, a románok szövetségi edzője időt is kért, hogy rendezze a sorokat.

Hiába szereztek a házigazdák három egymást követő támadásból is gólt, a magyaroknak azonban mindenre volt válasza. A hazai oldalon jöttek először a hibák, ezzel szemben Farkas Júlia és Papp Dorka is betalált, ötgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok az utolsó tíz percre. Ez tovább nőtt a hajrában, a románok sorozatban háromszor sem tudtak a kapuba találni. Csíkos Luca viszont három gólt is lőtt alig négy perc alatt, a 34–26-os győzelmet pedig Varga Emília állította be.

A másik ágon Dánia hosszabbítás után győzte le Portugáliát, így az északi országgal találkozik a magyar válogatott a fináléban. Szilágyi csapata a csoportkörben már játszott a dánokkal, akkor a magyarok fölényes, 18 gólos győzelmet arattak.

KÉZILABDA
U19-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Románia 34–26 (18–16)
Legjobb góllövők: Simon P. (7), Csíkos (7), Farkas J. (5), ill. Boiciuc (9), Mihai (5), Lixandroiu (5)
KORÁBBAN
Portugália–Dánia 35–38 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik