Férfi kézilabda junior-vb: Ilic számára az ezüstérem felér egy arannyal

Vágólapra másolva!
2023.07.03. 21:29
null
Ilic Zoran: Ez a történelmi eredmény nagyon nagy siker a magyar kézilabdában (Fotó: Facebook/Magyar Kézilabda-szövetség)
A jobbátlövő Ilic Zoran számára a junior férfi kézilabda-válogatott világbajnoki ezüstérme felér egy arannyal.

 

„Ez a történelmi eredmény nagyon nagy siker a magyar kézilabdában. Emiatt nagyon büszke vagyok a csapatra és nagyon köszönöm, hogy tagja lehettem az összes sikernek, amit együtt értünk el. Egy nap után úgy gondolom, ez az ezüstérem felér egy arannyal” – idézi a torna álomcsapatába egyedüli magyar játékosként bekerült Ilic Zorant a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapja.

A magyarok a csoportkörben Argentínát, Norvégiát és Dániát, a középdöntőben Bahreint és Svédországot, a negyeddöntőben Horvátországot, az elődöntőben Izlandot győzték le. A vasárnapi döntőben 8200 néző előtt kikaptak a házigazda Németországtól a berlini Max-Schmeling-Halléban.

A nyolc mérkőzésen 24 gólig jutó átlövő hozzátette: a mostani juniorkeret tagjai közül reményei szerint nagyon sokan találkoznak majd a felnőtt válogatottban, és ott is elérhetnek ekkora sikereket.
A kapus Palasics Kristóf szerint hat év kemény munkája vezetett oda, hogy döntőt játszhattak. Megjegyezte, most érett igazán csapattá ez a keret, tanultak a múltban elkövetett hibákból, és ezáltal előre tudtak lépni.

„Szerintem ez a csapat igazi családdá nőtte ki magát, ahol mindenki támogatta a másikat és mindig volt húzóembere a csapatnak” – nyilatkozta.

A mieink az 1977-es ezüst és a 2005-ös bronz után harmadszor nyertek érmet férfi U21-es világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik