Női kézi: szörnyű tragédiájáról beszélt a vb-bronzérmes dán átlövő

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 17:20
null
Stine Jörgensen 2019-es kényszerű abortuszáról vallott (Fotó: AFP)
Szörnyű tragédia történt a világbajnoki bronzérmes dán irányító-átlövővel, Stine Jörgensennel még 2019-ben. A jelenleg a Köbenhavn Handboldot erősítő kézilabdázó 2017 és 2020 között volt az Odense játékosa, amikor kiderült, hogy első gyermekével várandós, ám egy podcastben elmesélte, hogy a magzatnak nem volt szívverése, így a kézilabdázó kényszerű abortuszon esett át – szúrta ki a daniasport.hu.

 

A Köbenhavn kézilabdázója még 2019-ben szeretett volna gyermeket vállalni férjével, a korábbi tollaslabdázó Jan Ö. Jörgensennel, és a terhesség tizedik hetében klubjával is közölte, hogy gyermeket vár.

„Megkértek, hogy álljak a csapat elé, és mondjam el, hogy terhes vagyok. Az edző, Jan Pytlick azt nem mondta, hogy elnézést kell kérnem, de azt igen, hogy sajnálkozva közöljem a hírt a csapattársakkal. Ez volt a kezdet” – mondta Stine Jörgensen, akinek terhességét eleinte nem hozták nyilvánosságra, Pytlick pedig Achilles-ín-sérülést jelölt meg a játékos távolmaradása okaként, ám egy vizsgálat során kiderült, hogy a magzatnak nincs szívverése, ezért az irányító kényszerű abortuszon esett át.

Az eset miatt a klubnál megorroltak a játékosra, és azzal vádolták, hogy szerződést szegett, ráadásul a vezetőség tudni akarta, hogy Jörgensen megpróbál-e újra teherbe esni.

A kézilabdázó 2020-ban a német SG BBM Bietigheimhez szerződött, s állítása szerint helyzetét jelentősen rontotta, hogy a tárgyalás alatt nyíltan beszélt arról, hogy megpróbálkozna a gyermekvállalással.

A dán Tv2 az ügyben megkereste Jan Pytlicket, az Odense akkori edzőjét is, aki másként emlékezett a 2019-ben történtekre.

„Brestben, egy fontos Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt kérdeztem meg Stinét, szeretné-e elmondani a csapatnak, hogy azért nem tud játszani, mert terhes. Ugyanez volt a helyzet Jessica Quintinóval is. Úgy éreztem, a mérkőzés annyira fontos, hogy a többiek meglepődnének, ha a két játékos az egész meccset a kispadon töltené, ezért kérdeztem meg őket, el akarják-e mondani” – emlékezett vissza Jan Pytlick, aki tagadta, hogy azt mondta volna Jörgensennek, hogy sajnálkozó hangon közölje a hírt csapattársaival.

Stine Jörgensen egyébként 148-szoros válogatottként vonult vissza a dán nemzeti csapattól 2020-ban, ám a mostani dán bajnokság alapszakaszának legjobb játékosának választották meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik