Férfi kézi-vb: új irány született? A szlovénok nem kértek az emberelőnyből

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 10:06
null
Az egyik szlovén mezőnyjátékos mindig hátul maradt emberelőnyben
Ritkán látható jeleneteknek lehettünk szemtanúi a szombati Lengyelország–Szlovénia (23–32) csoportmérkőzésen a férfi kézilabda-világbajnokságon. A szlovénok ugyanis emberelőnyben hátrahagyták egyik játékosukat a saját térfelükön, és inkább öt az öt ellen támadtak.

Uros Zorman érdekes taktikát választott emberelőnyben, legalábbis más csapatoktól eddig nem igazán láttunk hasonlót. Csapatával nem próbált előnyt kovácsolni az emberelőnyös szituációkból, vagy legalábbis a megszokottól eltérően tette. Ugyanis egyik mezőnyjátékosa rendre hátul maradt a kapusával, és inkább öt az ötben támadtak. A húzás egyébként bejött, több gólt is elértek ezekből a szituációkból, és a szlovénok végül magabiztosan, 32–23-ra nyertek.

„Mit is mondhatnék? Az edzőnket kellene kérdezni, miért így csináltuk. Azonban sok gólt szereztünk belőle, így nem látok semmi kivetnivalót a taktikában”reagált egy mosoly kíséretében a korábbi veszprémi beálló, Blaz Blagotinsek.

„Amikor olyan gyors játékosok állnak rendelkezésre, mint amilyenek nálunk vannak, sokszor még egyszerűbb is, ha nincs fenn beálló a falban, így több helyünk marad megtalálni a réseket az ellenfél védekezésében. Ezek a nagydarab srácok majdnem olyanok, mintha az ellenfélnek lenne egy plusz védője” – világította meg a hátteret Jure Dolenec.

Elképzelhető, hogy a jövőben többen is megpróbálkoznak majd hasonló taktikával?

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT (Katowice)
Szlovénia–Lengyelország 32–23 (16–10)
Ld: Dolenec 7, Vlah 6, ill. Moryto 6

AZ ÁLLÁS
1. Szlovénia 2 2 65–42 +23 4
2. Franciaország 2 2 67–47 +20 4
3. Lengyelország 2 2 47–58 –11 0
4. Szaúd-Arábia 2 2 42–74 –32 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik