Férfi kézi-vb: Dánia nem tart edzést a magyarok elleni meccs előtt

Vágólapra másolva!
2023.01.24. 20:45
null
Dánia nem tart edzést a Magyarország elleni negyeddöntő előtt (Fotó: AFP)
Ahogy korábban beszámoltunk róla, Dánia 30–25-re legyőzte Egyiptomot a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, ennek következtében Magyarország ellen játszanak a negyeddöntőben. A dán játékosok a keddi nap során utaztak át Stockholmba és a dán TV2 SPORT információi szerint túl fáradtak ahhoz, hogy edzeni tudjanak a magyarok elleni mérkőzés előtt.

„A játékosok túl fáradtak az edzéshez. Túl keveset aludtunk, ezért most pihenünk és bepótoljuk az elmaradt alvást” – mondta a dán válogatott edzője, Nikolaj Jacobsen. Az 51 éves tréner hozzátette, hogy a mérkűzésük ráadásul két és fél órával korábban lesz, mint ahogy azt eddig megszokhatták.

Az is lehet, hogy a dánok egyáltalán nem edzenek már többet a világbajnokság alatt. A Dánia–Magyarország mérkőzés győztese – a svédek győzelme esetén – Gdanskban játszana elődöntőt a nyolcaddöntő után két nappal, majd újabb két nap elteltével a helyosztók kerülnének megrendezésre. Azonban a döntő és a harmadik helyért lévő mérkőzés is Svédországban lesz.

Jacobsen nem aggódik az edzések elmaradása miatt. „A játékosok jók, és általában jól alkalmazkodunk. Közülük sokan nagyon magas szinten vannak taktikailag” – mondta a dánok edzője. A TV 2 SPORT megjegyzi, hogy a kései meccskezdés nehézséget okoz a játékosoknak, mert az adrenalin miatt csak a hajnali órákban tudnak elalduni.

AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ PROGRAMJA
DÖNTŐ
1. 29.Stockholm
A HARMADIK HELYÉRT
1. 29.Stockholm
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
1. 29.Stockholm
A HETEDIK HELYÉRT
1. 29.Stockholm
ELŐDÖNTŐ
1. 27.1. negyeddöntő győztese–3. negyeddöntő győztese
1. 27.2. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese
AZ 5–8. HELYÉRT
1. 27.Stockholm1. negyeddöntő vesztese–3. negyeddöntő vesztese
1. 27.Stockholm2. negyeddöntő vesztese–4. negyeddöntő vesztese
NEGYEDDÖNTŐ
1. 25.20.30
Gdansk
Franciaország–Németország
1. 25.18.00
GdanskNorvégia–Spanyolország
1. 25.20.30
StockholmSvédország–Egyiptom
1. 25.18.00
StockholmDánia–MAGYARORSZÁG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik