Férfi kézi NB I: magyar válogatott átlövővel erősített az újonc

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.08. 14:29
null
A korábbi magyar válogatott Dzsamali Iman az NB I újoncához szerződött (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
A férfi kézilabda NB I-ben kilenc mérkőzés után 12. helyen álló újonc HÉP-Ceglédi KSE hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az iráni származású magyar válogatott átlövő, Dzsamali Iman a klubnál folytatja pályafutását.

Az iráni válogatottban 20 alkalommal, a magyarban 28-szor pályára lépő Dzsamali Iman 2012-ben igazolt Veszprémbe, négyszer nyert magyar bajnokságot és ugyanennyiszer Magyar Kupát, míg a SEHA-ligában egyszer diadalmaskodott, majd két idényre kölcsönbe került, előbb a 2015–2016-os évadban a svéd Kristianstadot, a 2016–2017-es kiírásban a fehérorosz Meskov Bresztet erősítette. 2019-ben pedig végleg a román Dinamo Bucurestihez szerződött, de súlyos sérülések árnyékolták be pályafutásának legutóbbi éveit.

„Iman egy rendkívül profi szemléletű, kivételes képességű játékos, aki szeretné újra felépíteni magát Cegléden. Jó pillanatban sikerült beszélnünk, – megjegyezném, semmit nem kopott a magyar nyelvtudása – hiszen szem előtt tartva a Cegléd fejlődését, egy olyan játékost sikerült leigazolni, akinek a jelenléte mind a pályán, mind az öltözőben motiváló erővel bír. Iman rengeteget dolgozott azért, hogy a sérülése után újra a legmagasabb szinten játsszon. Sokan hívták játszani más csapatokból is, de úgy gondolom, itt találta meg Iman is azt a helyet, ahol mindkét fél a legtöbbet profitálhat az együttműködésből. Még mindig csak harmincegy éves játékosról beszélünk, azt gondolom, ha sikerül újra azt a teljesítményt hoznia, amire a képességei predesztinálják, még a magyar válogatottba való visszatérése sem kizárt” – fogalmazott Dzsamali korábbi veszprémi csapattársa, a jelenleg Cegléden szakmai igazgatóként tevékenykedő Császár Gábor.

Dzsamali kedden már be is mutatkozott új csapatában: a mezőny legeredményesebb játékosaként 18 lövésből 11 gólt szerzett a ceglédiekhez hasonlóan élvonalbeli újonc Budai Farkasok elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, amelyet a vendég budaörsiek nyertek 36–30-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik