Létesítmény: átadták a békési kézilabda-munkacsarnokot

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.27. 12:31
null
Átadták a békési kézilabda-munkacsarnokot (Fotó: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap)
Szerdán hivatalosan is átadták a mintegy másfél év alatt elkészült békési kézilabda-munkacsarnokot, amely közel 1.1 milliárd forintos állami forrásból épült meg – írja az MTI.


A békési lett a 17 közül a második munkacsarnok, amely elkészült, az elsőt Lentiben adták át – mondta a megnyitóünnepségen Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) tao-igazgatója.

Az 1700 négyzetméteres csarnokban 150 ülőhelyes nézőteret, konditermet, szertárt, öltözőket, irodákat és mosdókat is kialakítottak. A csarnok a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül, a beruházást a Beruházási Ügynökség bonyolította le, a kivitelezést a békéscsabai LBL Fővállalkozó és Szállítási Kft. végezte.

Az országos programban megvalósuló multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsportágak elősegítésére jönnek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyeknek a kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben. Békésen elsődlegesen a helyi amatőr és igazolt sportolók sportolási lehetőségeit javítja, emellett lehetőséget nyújt a környező településekről érkező sportszervezeteknek is.

Bardóczy Gábor felidézte, hogy 2016-ban dolgozták ki azt a létesítményfejlesztési programot, amely részeként elkészült már három versenyaréna, tao-pénzből megépült vagy megújult csaknem 180 létesítmény és épül 17 munkacsarnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik