Férfi kézi: még három évig Csoknyai irányít Budakalászon

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.09. 08:03
null
Megkérdőjelezhetetlen az előrelépés, ezért hosszabbított Csoknyai Istvánnal a Budakalász (Fotó: Török Attila)
Mivel Csoknyai István jól érzi magát Budakalászon, az élvonalbeli férfi kézilabdaklub pedig elégedett a munkájával, úgy döntöttek, folytatják a közös munkát, amelynek már az elmúlt két évben is látható eredményei voltak.

 

Három évvel hosszabbított Budakalászon Csoknyai István, aki így 2025-ig biztosan az NB I-es férfi kézilabdacsapat kispadján ül. A korábbi szövetségi kapitány 2020 nyarán érkezett a klubhoz a Balatonfüredtől, amelyet hat éven át irányított. Budakalászon kieső helyen végző csapatot vett át, amely csak a koronavírus miatti korlátozásoknak köszönhetően maradt az első osztályban, de azóta az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, az új edzővel az élen előbb a tizedik, majd a nyolcadik helyen végzett.

„Az idény végén a menedzseremmel, Szörnyi Attilával és a klubigazgatónkkal, Simon Péterrel hárman leültünk tárgyalni, és mivel én is és a klub is elégedettek voltunk az elmúlt két évvel, megállapodtunk, hogy hosszabb távon folytatjuk a közös munkát – mondta lapunknak Csoknyai István.Két évvel ezelőtt átalakított csapattal, tizennégy új játékossal vágtunk neki az évadnak, amelyben a biztos bennmaradás volt a cél, ez sikerült is. Erre az idényre szerettünk volna előrelépni, a cél már a felzárkózás lett a középmezőnyhöz, azt hiszem, ezt a nyolcadik hellyel sikerrel teljesítettük.”

Az együttes ráadásul két kiugró eredményt is elért ebben az évadban, a klub történetében először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, majd a Ligakupa döntőjében felülmúlta a Gyöngyöst, így veretlenül nyerte meg a sorozatot, amelyben kizárólag magyar játékosok szerepelhetnek. A bajnokságban is ért el remek eredményeket a Ferencváros, a Füred vagy a Csurgó ellen, igaz, olykor becsúsztak meglepő vereségek is.

Csoknyai hozzátette, szeretnének minél több magyar játékost szerepeltetni, amit bizonyít, hogy minden évben eggyel kevesebb légióssal vágtak neki az idénynek, a következőben pedig már csak három fogja erősíteni az együttest. A másik fontos szempont a stabilitás megőrzése, egy évvel ezelőtt még hat, most nyáron viszont már csak három új játékos csatlakozott a kerethez, a csapat nagy része tehát együtt marad.

„Óriási lenne a klub életében a harmadik év végére megszerezni az első öt hely valamelyikét a tabellán, és ezzel kivívni a nemzetközi szereplést, de ehhez jelentősebb szponzori háttérre is szükségünk lenne – fogalmazott Csoknyai. – Ugyanakkor a klubban most is nyugodtan lehet dolgozni, a vezetők mindenben támogatnak, amit megígérnek, megkapjuk, a feltételek mindig adva vannak a kitűzött célokhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik