Férfi kézi: Megyünk az Európa-ligába! – Bujdosó Bendegúz

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 10:15
null
Az FTC öröme a negyedik hely biztossá tétele után (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/ferfi-kezilabda/hirek/nagyon-sokat-dolgoztunk-ezert-egy-alom-valosult-meg" target="_blank">fradi.hu</a>)
Mint megírtuk, vasárnap, a férfi kézilabda NB I alapszakaszának utolsó mérkőzésén a Ferencváros 32–28-ra legyőzte a Fejér-B.Á.L. Veszprémet, ezzel biztossá tette negyedik, Európa-liga-selejtezőt érő helyét a bajnokságban. A lefújást követően a győztes csapat két játékosa, Bujdosó Bendegúz és Pordán Bálint értékelt a klubhonlapnak.

Mondhatni, örömmámorban nyilatkozott a mostani idényben 109 gólig jutó Bujdosó Bendegúz: „Hat idénnyel ezelőtt idejöttem, feljutottunk az NB I-be, egy idénnyel később építkeztünk, benn maradtunk az első osztályban, és most, hat év után történelmet írtunk: megvan a negyedik hely, megyünk az Európa-ligába! Nem tudom elmondani, amit érzek… Hihetetlen! Koncentrációban, nyugalomban, türelemben ez a csapat összeért. Harcoltunk egymásért, ma is azért tudtuk megfordítani a meccset, mert összeálltunk. Félelmetes volt!”

Természetesen Pordán Bálint is boldogan értékelt: „Nagyon sokat dolgoztunk érte, egy álom valósult meg. Ez látszik a csapaton is, teljesen felszabadult, rendkívül jó érzés.”

A bajnokságból a mai mérkőzést követően már csak a Telekom Veszprém és a Pick Szeged közötti finálé van hátra: az első mérkőzést június 3-án rendezik a Tisza-partiak otthonában, míg a visszavágón június 11-én csapnak össze a csapatok.

KÉZILABDA
FÉRFI NB I

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM–FTC 28–32 (14–17)
Veszprém, 1000 néző. V: Paska, Vastag.
VESZPRÉM: Miklós G. – Szmetán P. 1, Tóth P. 2, Kristóf M. 2, Vajda 1, ÉLES B. 11 (2), HÁRI 5 (3). Csere: Podoba (kapus), Bugyáki 2, Tóth J. 1, Somogyi B. 2, Seregi, Tóth M., Szatmári 1. Edző: Éles József
FTC: Zernovic – BUJDOSÓ 6, FÜZI 5, Debreczeni 2, J. Mikita 1, KOVACSICS 4, Nagy Bence 5 (3). Csere: BOGNÁR A. 4, Ónodi-Jánoskúti 3, Pordán 2, Bohács, Prainer, Imre B., Turák. Edző: Horváth Attila
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 8. p.: 7–4. 13. p.: 7–8. 28. p.: 13–16. 35. p.: 14–20. 47. p.: 21–25. 54 p.: 23–30. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Éles József: – Megérdemelten nyert a Ferencváros. Most látszott igazán, hogy Fazekas Gergő és Széles Ákos hiánya mennyit jelent a csapatnak. Nem vagyunk elkeseredve, sőt, boldogok vagyunk a szezonban elért eredménnyel, különösen azért, mert a kupaszereplésünknek köszönhetően nemzetközi porondra léphetünk.
Horváth Attila: – Jó meccset játszottunk, kicsit talán nehezebb küzdelemre számítottam. Eredményes szezont zártunk, ebben az évben értünk el arra a szintre, hogy képesek voltunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik