Férfi kézi MK: a Szegedé lett a bronzérem

Vágólapra másolva!
2022.04.24. 18:44
A Pick Szeged lett a férfi kézilabda Magyar Kupa 2021–2022-es kiírásának bronzérmese, miután 28–20-ra nyert a Budakalász ellen. A Budakalász kétgólos hátrányban vonult az öltözőbe – ám a második félidőben már nem tudta tartani a lépést a jóval esélyesebb szegediekkel.
Amikor az érem sem boldogít: Mikler Rolandék arckifejezése árulkodó, többet reméltek a kupaidénytől (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Amikor az érem sem boldogít: Mikler Rolandék arckifejezése árulkodó, többet reméltek a kupaidénytől (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A Picknél Bánhidi Bence és Luka Stepancic mellett a szombati elődöntőben megsérült Matej Gaber sem tudott játszani. Csapatuk remekül kezdett, Bogdan Radivojevics öt találatával a hetedik percben már 6–1 volt az állás.

A Pest megyeieket nem törte meg a rossz rajt, jó védekezésüknek köszönhetően a 19. percre sikerült egyenlíteniük (8–8). Az első félidőből hátralévő időben ismét a Szeged támadott hatékonyabban, így a szünetben 14–12-re vezetett. A második félidő elején a bajnokcsapat azonnali piros lap miatt elveszítette Nik Henigmant, de Bodó Richárd góljaival tartotta a különbséget.

A Budakalászból – szintén kizárás miatt – kivált Sinkovits Benjámin. Együttese a 43. percben még csak 18–16-os hátrányban volt, de a következő negyedórában csupán egyszer talált a hálóba, így végül sima vereséget szenvedett.

Radivojevics kilenc, Bodó öt góllal, Mirko Alilovic pedig 46 százalékos védési hatékonysággal (35/16) járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sinkovits ötször, Koncz András négyszer talált be.

KÉZILABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, GYŐR
A 3. HELYÉRT

Budakalász–Pick Szeged 20–28 (12–14)
DÖNTŐ
Fejér-B.Á.L. Veszprém–Telekom Veszprém 19–42 (10–23)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik