Férfi kézi-vb: szabadkártyában reménykednek az ukránok

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 11:35
null
Az ukrán válogatott jelenleg háromhetes edzőtáborozáson vesz részt Grosswallstadtban (Fotó: AFP)
Az ukrán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vjacseszlav Locsman abban reménykedik, hogy csapata szabadkártyát kap a nemzetközi szövetségtől (IHF) a januári világbajnokságra – írja az MTI.


Az ukránoknak március elején Finnországgal kellett volna játszaniuk a selejtező 1. fordulójában, de az országukban zajló háború miatt nem tudtak kiállni. A párharcot az IHF a bizonytalan helyzet miatt nem halasztotta el, hanem játék nélkül továbbjuttatta a finneket.

Az ukrán válogatott jelenleg háromhetes edzőtáborozáson vesz részt Grosswallstadtban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ezután mi történik a játékosokkal, de Locsman reménykedik, hogy további két hónapot a németországi városban tölthetnek.

„Remélem, a csapatnak nem kell hazamennie. Nagyon fontos, hogy az ukrán sportolók továbbra is részt vehessenek a versenyeken. Meg kell mutatnunk, hogy van országunk. Nem vagyunk katonák, nem a fronton harcolunk, hanem a csarnokban. Én például életemben nem tartottam fegyvert a kezemben, csak labdát” – nyilatkozta Locsman, aki 2004-től 2007-ig a Bundesligában szereplő TV Grosswallstadtban játszott.

A jövő januári világbajnokság Lengyelországban és Svédországban lesz.

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
A 2. kör párosítása
Izrael–MAGYARORSZÁG
Finnország–Horvátország
Görögország–Montenegró
Portugália–Hollandia
Szlovénia–Szerbia
Németország–Feröer
Csehország–Észak-Macedónia
Ausztria–Izland
*Belgium: Oroszország felfüggesztése miatt Belgium jutott ki a vb-re – története során először –, miután sikerrel vette a Szlovákia elleni párharcot.

A párharcok győztesei kvalifikálnak a 2023-as világbajnokságra.

Az első mérkőzéseket április 13-án és 14-én játsszák, a visszavágókat április 16-án és 17-én. Az első helyen kihúzott csapatok kezdik hazai pályán a párharcot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik