Férfi kézi Eb: nem edzünk az új arénában a rajt előtt, de mosolygósan várjuk a nyitó meccset

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 15:29
null
A csapat mosolygósan várja a hollandok elleni Eb-nyitómeccset (Fotó: Török Attila)
A zsúfolt program miatt nincs ideje arra a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak, hogy azon gondolkozzanak, milyen lesz 20 022 szurkoló előtt játszani az MVM Dome-ban a hollandok elleni Eb-nyitómeccsen. A csapat végül úgy döntött, hogy szerdán nem utazik Budapestre, hogy az új arénában edzhessen. Minderről a délutáni sajtófélórán beszélt Gulyás István szövetségi kapitány és a válogatott öt játékosa. 


„Kezd megérkezni a nyomás,
de azért még van időnk a hollandok elleni nyitó meccsig, így egyelőre a szokásos hangulatban telik a szerdai napunk”
– mondta Sipos Adrián.

Gulyás Istvántól megtudtuk, bár volt róla szó, de végül amellett döntöttek, hogy nem edzenek az MVM Dome-ban, így először a hollandok elleni nyitó mérkőzésen lépnek ott pályára. Hozzátette, nem hiszi, hogy ez döntő fontossággal bírna (a hollandok szerda délután a népligeti arénában tréningeznek). Sipos szerint mindenkinek megvan már a tapasztalata, hogyan kell játszani egy ekkora csarnokban.

„Élveznünk kell, nem szabad átesnünk a ló túloldalára. Ha kellő odafigyeléssel játszunk, nem lehet problémánk” – jelentette ki a védelem oszlopa, s Bóka Bendegúz is úgy véli, hogy az első percekben levetkőzik az izgalmat.

A szövetségi kapitány a hollandokkal kapcsolatban elmondta, egyszerűen, de nagy iramban kézilabdáznak, s a pálya középső területét nagyon gyorsan játsszák át. Ezért kulcsfontosságú lesz a védelembe való visszarendeződés, illetve törekedni kell arra, hogy a támadásainkat góllal fejezzük be.

Máthé Dominik arról beszélt, hogy most már kezdi utolérni magát, miután a pozitív koronavírustesztje miatt kisebb kihagyásra kényszerült. Bahrein ellen jól érezte magát a pályán, bár kicsit fájt a bokája, ami néhány nappal ezelőtt kiment. Mostanra azonban már százszázalékos, ahogy ő és a csapat is készen áll arra, hogy csütörtökön legyőzze Hollandiát. Ennek kulcsaként a védekezést, illetve a kapusteljesítményt nevezte meg, illetve Luc Steins támadásban való kikapcsolását, s a gyors lerohanásgólokat.

Bár már alig másfél nap van hátra a nyitó meccsig, amelyet telt ház előtt játszik a magyar válogatott, a játékosok egyetértenek abban, hogy nem érzik még a feszültséget.

„Arra koncentrálunk, hogy az edzéseken a maximális teljesítményt nyújtsunk, s ott minden feladatot elvégezzünk. Elég zsúfolt a programunk az Eb közeledtével, így időnk sincs gondolkodni ezen” – mondta Szita Zoltán.

Bodó Richárdtól megtudtuk, a játékosok a kevés szabadidejüket többnyire pingpongozással, teqballozással, dartsozással, biliárdozással, vagy éppen sorozatok, filmek nézésével, illetve alvással töltik. Sipos Adrián és Nagy Bence sakkozással szokott kikapcsolódni.

„Egyelőre ennyien vagyunk, de hátha lesz még jelentkező. Várjuk Lékai Mátét is, hátha meg tudja mutatni, mit tud ebben ebben is. Kívülről mindenki mindenhez értszólt az üzenet az irányítónak Sipostól.

„Nincs rajtunk nyomás, mindenki mosolygósan várja a rajtot, élvezni akarja a játékot” – foglalta össze a hangulatot Gulyás István, aki lassan kifut a világból, annyit használja a telki edzőtábor futógépeit.

Végül reagált arra a „jóslatra” is, hogydán Rasmus Boysen, a sportág egyik legismertebb és legfelkészültebb szakírója a döntőbe várja a magyar válogatottat.

„Nostradamus beszéljen belőle, nagy boldogság lenne! De sokat nem kell vele foglalkoznunk, tennünk kell a dolgunkat, hogy igaza legyen.”

FÉRFI KÉZI EB, B-CSOPORT (BUDAPEST)
1. 13.20.30MAGYARORSZÁG–Hollandia
1. 14.20.30Portugália–Izland
1. 16.18.00Portugália–MAGYARORSZÁG

1. 16.20.30Izland–Hollandia
1. 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁG
1. 18.20.30Hollandia–Portugália

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-macedónia)
Jobbszélsők:
Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüred)
Jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum HB – Norvégia)
Irányítók:
Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók:
Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők:
Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők:
Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány:
Gulyás István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik