Női kézi: Kim Rasmussen első fokon pert nyert a magyar szövetséggel szemben

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.10. 10:23
null
Rasmussen négy évig irányította a magyar válogatottat (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya első fokon pert nyert a Magyar Kézilabda-szövetséggel (MKSZ) szemben. Az MKSZ azonban nem ért egyet a döntéssel, így újabb forduló várható.

A jelenleg a román Gloria Bistrita-Nasaud együttesét irányító Rasmussen 2016 és 2020 között volt magyar kapitány, 2020 januárjában mentette fel az MKSZ.

„Majdnem két év elteltével a bíróság meghozta a döntést a Magyar Kézilabda-szövetséggel kapcsolatos ügyemben, és a javamra döntöttek. Természetesen nagyon boldog vagyok, remélhetőleg hamarosan mindkét fél maga mögött hagyhatja az ügyet, és továbbléphet. Számomra is kellemetlen volt ez a helyzet, mert nagyon sok szép emlékem van Magyarországról, a játékosokról, a szurkolókról és a szövetségről is” – írta Instagram-oldalán Rasmussen.

Az MKSZ is beszámolt közleményében az első fokú ítéletről, hangsúlyozva, hogy az nem jogerős.

„A magyar kézilabdázás továbbra is kiáll korábbi döntése mellett, amely szerint nem volt más választás a volt szövetségi kapitány menesztését illetően. Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen lehetséges döntést hoztuk meg, hiszen Kim Rasmussent a nemzetközi szövetség felfüggesztette, nem tudta elvégezni munkáját. Ezt követően a 2020 év elején kinevezett új szakmai stábbal a magyar női kézilabda-válogatott nem csak, hogy kijutott tokiói olimpiára, hanem minden idők legerősebb olimpiai csoportjából jutott be a negyeddöntőbe” – mondta el Novák András, a magyar szövetség operatív igazgatója.

A közlemény hozzáteszi, hogy az MKSZ és Rasmussen között nem titkoltan a felmondásból eredő jogvita zajlik. A bíróság mostani döntésével a magyar szövetség nem ért egyet, így a jogvita egyelőre még nem zárult le a felek között.

EMLÉKEZTETŐ
Mint ismert, Rasmussen 2020 áprilisában perelte be az MKSZ-t. A korábbi szövetségi kapitány a 2019-es világbajnokságon a Románia elleni mérkőzés után élesen kritizálta a zsűrit és a játékvezetőket, ami miatt 5 ezer svájci frankos büntetést (több mint másfél millió forint) és két hónapos eltiltást kapott a Nemzetközi Kézilabda-szövetségtől (IHF).

A 49 éves szakember közvetlenül a vb előtt írt alá új, négyéves szerződést a magyar szövetséggel, ezt követően 2020 januárjában felmentette az MKSZ. A tréner azt nehezményezte, ezért bíróságra vitte az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik