Férfi kézi: visszavonul a válogatottól a franciák olimpiai bajnoka

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.30. 12:03
null
Genty olimpiai aranyéremmel búcsúzik a francia válogatottól (Fotó: AFP)
Nem lép többet pályára a francia férfi kézilabda-válogatottban Yann Genty, aki tagja volt a tokiói olimpián aranyérmes együttesnek – írja a Francia Kézilabda-szövetség honlapja.


A 39 éves Genty csupán 2019-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban. A Paris Saint-Germain rutinos kapuvédője összesen 27 alkalommal védett címeres mezben, Tokióban pedig a csúcsra ért.

„Két évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy Tokióban a nemzeti himnuszt éneklem az aranyéremmel a nyakamban. Ez az én történetem, az egész karrieremre visszatekintve eszembe jutottak azok az edzők, akik kételkedtek bennem” – mondta el Genty a francia szövetség honlapján.

Genty nem volt nevezve a januári világbajnokságon a francia keretbe, de elutazott a csapattal Egyiptomba. A Svájc elleni csoportmérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Wesley Pardin, így Genty vette át a helyét.

„Ha Wesley Pardin nem sérült volna meg a világbajnokságon, akkor én lettem volna a harmadik számú kapus. Volt alkalmam ennek a csapatnak a tagja lenni, és megnyerni a legnagyobb címet. Mit kérhetnék még?” – árulta el Genty.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik