KoroNapló: Újra itthon – Ligetvári Patrik hazarepült Spanyolországból

LIGETVÁRI PATRIK (Magyarország)LIGETVÁRI PATRIK (Magyarország)
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 11:18
Spanyolországban egyre kevesebb új fertőzést regisztrálnak naponta, ám a Logrono magyar válogatott kézilabdázója szerint az április 25-én lejáró szükségállapotot így is meghosszabbítja a kormány. A Veszprémbe visszatérő 24 éves balátlövő ezért úgy döntött, hazarepül menyasszonyával, akivel már megkezdte kéthetes hatósági karanténját.

„Az utolsó bejelentkezésem következik, ugyanis április 10. óta már Magyarországon tartózkodunk. Hatósági karanténban vagyunk a párommal, ami azt jelenti, naponta kétszer ellenőriznek minket a rendőrök, hogy betartjuk-e a szabályokat.

A múlt héten volt egy megbeszélésem az edzőnkkel, amelyen kiderült: egyáltalán nem biztos, hogy folytatódik a spanyol bajnokság. A klubok azt a tájékoztatást kapták, hogy egy kéthetes felkészülést követően júniusban játszhatnánk újból bajnokikat zárt kapuk mögött. Most a csapatok reakciójára vár a szövetség. Ez azt is jelenti, hogy azokkal a játékosokkal, akiknek június 30-án lejár a szerződésük, újakat kell kötni. Mivel a nyáron visszatérek Veszprémbe, egyelőre az én helyzetem sem tisztázódott.

 

A helyzet egyre biztatóbb, de legalább három hétig még a négy fal között kellett volna ülnöm a logronói lakásunkban, ezért a csapatom beleegyezésével arra az elhatározásra jutottunk, hogy hazajövünk. Szerencsére találtunk egy fuvarozó céget, amely utánunk hozza a kint maradt cuccainkat. Barcelonából repültünk, mindössze két bőrönddel, a gépen alig voltak. Ahogy leszálltunk, ki kellett töltenünk egy dokumentumot, amelyben kijelentjük, hogy kéthetes házi őrizetbe vonulunk. Az utazás során nagyon elővigyázatosak voltunk, végig maszkot, kesztyűt viseltünk, a megérkezésünk után pedig mindent lefertőtlenítettünk. A családom végre megnyugodhatott, eddig folyamatosan aggódtak értünk. Mondtam is anyának, ez piskóta ahhoz képest, amin egy hónapon át keresztülmentünk Spanyolországban.

A tizennégy nap fele már majdnem letelt, nincs más dolgunk, mint kibírni ezt a kis időt. Kitartást kívánok nektek is, vigyázzatok magatokra!”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország), Planéta Szimonetta (Franciaország). Korábban: Pádár Krisztián (Oroszország, Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik