Férfi kézi EHF-kupa: a 2. kalapból sorsolják a Tatabányát

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 16:02
Csütörtökön 11 órakor sorsolják a férfi kézilabda EHF-kupa csoportbeosztását. Az európai szövetség közlése szerint az egyedüli magyar csapatként főtáblára kerülő Grundfos Tatabánya a második kalapból várja az ellenfeleket.

Mint ismert, a Tatabánya összesítésben két góllal bizonyult jobbnak a ZTR Zaporizzsjánál, azaz sikerrel vette a selejtező harmadik fordulóját, és bejutott a csoportkörbe. Ugyanez nem sikerült a Balatonfürednek és a Csurgónak: előbbit a negyedik kalapba került Ademar León, utóbbit a harmadik kalapos USAM Nimes búcsúztatta.Mint ismert, a Tatabánya összesítésben két góllal bizonyult jobbnak a ZTR Zaporizzsjánál, azaz sikerrel vette a selejtező harmadik fordulóját, és bejutott a csoportkörbe. Ugyanez nem sikerült a Balatonfürednek és a Csurgónak: előbbit a negyedik kalapba került Ademar León, utóbbit a harmadik kalapos USAM Nimes búcsúztatta.

Mások mellett négy német, három-három spanyol és francia, valamint két dán csapat lett tagja a csoportkörnek, amelyben az EHF szabályai szerint egy nemzet együttesei nem kerülhetnek azonos kvartettbe. A sorsolást csütörtökön 11 órakor tartják az EHF bécsi székházában, míg a csoportkör első fordulójára február 8–9-én kerül sor, az utolsóra pedig március 28–29-én. A négyes döntőt Berlinben rendezik május 23–24-én.

A jelenlegi az EHF-kupa utolsó kiírása, a következő idénytől ugyanis átalakított formátumban, Európai Kézilabdaliga néven fut tovább a sorozat.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, 2019–2020
A CSOPORTKÖR KALAPJAI
1. KALAP:
PAUC Handball (francia), SC Magdeburg (német), Rhein-Neckar Löwen (német), MT Melsungen (német)
2. KALAP:
Bjerringbro-Silkeborg (dán), Liberbank Cuenca (spanyol), HBC Nantes (francia), GRUNDFOS TATABÁNYA KC
3. KALAP:
USAM Nimes Gard (francia), Füchse Berlin (német), KPR Gwardia Opole (lengyel), RK Gorenje Velenje (szlovén)
4. KALAP:
TTH Holstebro (dán), Abanca Ademar León (spanyol), BM Logrono La Rioja (spanyol), SL Benfica (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik