Megyei kézi: példaképe is meglátogatta a súlyosan megsérült átlövőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 06:59
A Százhalombatta elleni mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Szalkai Adrienn, a Pest megyei női kézilabda-bajnokságban szereplő Kóka 20 éves átlövője, akinek egyik veséjét el kellett távolítani. A játékos csütörtökön látogatókat kapott, a Pest megyei szövetség vezetői mellett kedvenc kézilabdázója, a ferencvárosi Kovacsics Anikó személyében. A hírről a Pest Megyei Kézilabda-szövetség Facebook-oldala számolt be.

„Miután értesültünk, hogy Adrienn kedvenc kézilabdázója Kovacsics Anikó, nyomban felvettük vele a kapcsolatot. Természetesen azonnal igent mondott, sokadszor bizonyítva kiemelkedő (sport)emberi nagyságát. Külön kiemelném Adri jelenlévő szüleit, akik példaértékű bölcsességgel és higgadtsággal kezelik a rendkívül nehéz helyzetet! Annyit elmondhatok, szerencsére jobban van, és igazán megható volt látni a mosolyát a válogatott játékosunk kedves, barátságos és biztató szavait követően” – nyilatkozta Hargitai Gábor, a szövetség operatív vezetője. „Miután értesültünk, hogy Adrienn kedvenc kézilabdázója Kovacsics Anikó, nyomban felvettük vele a kapcsolatot. Természetesen azonnal igent mondott, sokadszor bizonyítva kiemelkedő (sport)emberi nagyságát. Külön kiemelném Adri jelenlévő szüleit, akik példaértékű bölcsességgel és higgadtsággal kezelik a rendkívül nehéz helyzetet! Annyit elmondhatok, szerencsére jobban van, és igazán megható volt látni a mosolyát a válogatott játékosunk kedves, barátságos és biztató szavait követően” – nyilatkozta Hargitai Gábor, a szövetség operatív vezetője.

Kovacsics Anikó is megemlékezett a találkozásról a saját oldalán: „Nagyon szurkolok Neked Adri és kitartást! Amit viszont láttam, hogy egy életerős kiscsaj vagy és nem állsz meg addig amíg teljesen fel nem épülsz és ilyen hozzáállással ez biztosan sikerülni is fog! Tényleg nagyon örülök,hogy találkoztunk és láttalak mosolyogni!”

Közben a Százhalombattai Kézilabda Egyesület is közleményt adott ki az ügyben, melyben kifejti:

„1. A bajnoki mérkőzés második félidejének 14. percében a százhalombattai csapat támadásakor az egyik százhalombattai játékos felugrásos lövése közben egy kókai védőjátékos a támadót a levegőben meglökte, aminek következtében a battai támadó az egyensúlyát veszítve egy másik kókai védőjátékossal ütközött. Az ütközés következtében a védőjátékos sajnálatos módon súlyos sérülést szenvedett. A játék közel 30 perc elteltével, a sérült ellátása után százhalombattai szabaddobással folytatódott.

2. A Pest Megyei Kézilabda-szövetség az eset kapcsán hivatalos vizsgálatot indított, amelyhez a Százhalombattai KE minden szükséges támogatást megadott, és a továbbiakban is megad.

3. A Százhalombattai KE hivatalos levelet küldött a Kóka KSK részére, melyben sajnálatát fejezte ki az eseménnyel kapcsolatban, valamint mihamarabbi felépülést kívánt a sérült játékos számára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik