Női kézi: Siófokon folytatja a Vardar vb-ezüstérmes átlövője

Vágólapra másolva!
2017.03.31. 09:26
null
Szanja Damnjanovics szeretne minél többet megmutatni magából<br />(Forrás: siofokkc.hu)
A jelenleg a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatát erősítő Szanja Damnjanovics a következő idénytől a Siófok KC játékosa lesz. A 29 éves, világbajnoki ezüstérmes szerb átlövő kétéves szerződést írt alá a Balaton-parti klubbal.

„Még soha nem játszottam Magyarországon, pedig a magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában, így különösen várom már, hogy csatlakozzam a Siófok KC csapatához – nyilatkozta új csapatának honlapjának Szanja Damnjanovics. – Szeretnék minél többet megmutatni magamból, és ugyanúgy, ahogy a klub, a lehető legtöbbet szeretném kihozni a következő szezonból. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapat állt össze, még nem dolgoztam együtt az edzővel, Lars Rasmussennel, de biztos vagyok benne, hogy jó kezekben leszünk. Azt hallottam, hogy a Balaton igazán különleges hely, kíváncsi vagyok már a városra és izgatottan várom a közös munkát, és hogy mindenkit megismerhessek.”

A 182 cm magas, mindhárom belső poszton bevethető átlövő 2013-ban érte el legnagyobb sikerét, amikor világbajnoki ezüstérmet szerzett a szerb válogatottal. A Krim Ljubljana, a Zajecsar, a Podravka Koprivnica, a Viborg és a Vardar Szkopje színeiben, szlovén, szerb, horvát, dán, illetve macedón bajnok lett. A Vardarhoz 2015-ben igazolt át.

A Siófok néhány héttel ezelőtt bejelentette a román Denisa Dedu és Gabriela Perianu, a francia Marie Paule Gnabouyou, valamint a dán Simone Böhme érkezését, és azt is, hogy négy kulcsemberével hosszabbított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik