Férfi kézi Eb: a fehéroroszok izzasztottak, a horvátok nyertek

Vágólapra másolva!
2016.01.15. 17:50
Horvátország 27–21-es győzelmet aratott Fehéroroszország felett a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokság első mérkőzésén – nem volt könnyű dolga az esélyesebb válogatottnak.

A horvátokat az első félidőben kellemetlen meglepetés érte, Vjacseszlav Szaldacenka ugyanis remekelt a fehérorosz kapuban, Sziarhej Rutenka pedig rettenetesen megszórta az ellenfelet, így aztán a zöld mezesek vezettek sokáig. Horvátország a félidőre azért eljutott 15–15-ig – a második félidő egyik kulcskérdésévé pedig az vált, miként állítják meg a délszlávok az első játékrészben hét gólig eljutó Rutenkát.

A horvátok jól kapták el a fonalat a folytatásban, és megléptek 20–17-re – más kérdés, hogy Marko Mamic piros lapot kapott, a fehéroroszok pedig szívósan tapadtak, bár rendre két-három gólos távolságból követték az ellenfelet. A meccs akkor dőlt el, amikor Horvátország 26–21-re elhúzott – sem idő, sem erő nem volt már elegendő, a fehéroroszoknak be kellett azzal érnie, hogy alaposan megnehezítették az ellenfél dolgát. A mérkőzés legeredményesebbje a horvát Manuel Strlek lett kilenc góllal, a fehéroroszoktól Rutenka nyolc találatig jutott.

FÉRFI KÉZILABDA EB
B-CSOPORT
Horvátország–Fehéroroszország 27–21
(15–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik