Férfi kézi Eb: A dánok ellen két pont kell – Sótonyi

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 09:14
„A dánok ellen két pont kell, nincs más lehetőségünk” – mondta Sótonyi László, az Eb-résztvevő férfi kézilabda-válogatott másodedzője az oroszok elleni 27–26-os vereséget követően a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Sokáig beszélgettünk este a szövetségi kapitánnyal a tegnapi mérkőzésről, és arra jutottunk, hogy az első félidőben nem azt a magyar csapatot és játékot láttuk, amit szerettünk volna – mondta Sótonyi. – A szünetben rendezni tudtuk a sorokat, a második félidőben ennek köszönhetően tudtunk felzárkózni. Azt viszont egyértelműen kijelenthetjük, hogy a meccs az első félidőben ment el. Montenegró ellen a jó rajttal teremtettük meg magunknak az esélyt a győzelemre, ezúttal viszont éppen a kezdés után kerültünk olyan helyzetbe, amelyből nem tudtunk kimászni. Végig üldöznünk kellett az ellenfelet, ami mindig sok erőt visz el, a három-négy gólos előnyben lévő oroszoknak meg kényelmes meccset biztosítottunk.”Sótonyi. – A szünetben rendezni tudtuk a sorokat, a második félidőben ennek köszönhetően tudtunk felzárkózni. Azt viszont egyértelműen kijelenthetjük, hogy a meccs az első félidőben ment el. Montenegró ellen a jó rajttal teremtettük meg magunknak az esélyt a győzelemre, ezúttal viszont éppen a kezdés után kerültünk olyan helyzetbe, amelyből nem tudtunk kimászni. Végig üldöznünk kellett az ellenfelet, ami mindig sok erőt visz el, a három-négy gólos előnyben lévő oroszoknak meg kényelmes meccset biztosítottunk.”

„Egyértelműen a rossz helyzetkihasználásunk volt a kulcsa a mérkőzésnek. Az orosz kapus az első félidőben csaknem ötvenszázalékos hatékonysággal védett, jöttek is tőle az indítások, az oroszok könnyű gólokat szerezhettek a kontrákból. Kemény pofon volt ez a csapatnak és az edzői stábnak egyaránt, de fel kell állni, méghozzá gyorsan, nincs más választásunk. Ma videózunk, utána edzünk, készülünk a dánokra, akik ellen két pont kell. Más lehetőségünk nincs. A középdöntőbe pontokat kell vinnünk, ha ott akarunk lenni a riói olimpián, márpedig ez a célunk.”

Dánia a két évvel ezelőtti, hazai rendezésű Eb-n döntőt játszott, 2008-ban és 2012-ben aranyérmes lett a kontinensbajnokságon. A 2011-es és 2013-as vb-t egyaránt a második helyen zárta, tavaly ötödik lett. A torna egyik favoritja a csoportkörben az oroszok és a montenegróiak ellen sem sziporkázott, de mindkét találkozón hozta a kötelező győzelmet. Előbb 31–25-re, majd 30–28-ra nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik